Av DAG HÅKON HELLEVIK

Normalt er mai og juni måneder uten så mye overgangsvirksomhet, det meste pleier ikke å skje før i juli/august. Ulempen er imidlertid at da glipper nye rekrutter på sesongoppkjøringen, noe Ramsey åpenbart ønsker å unngå hvis han kan.

22 år gamle Luongo har vært under Ramseys vinger før, som junior i Tottenham, og det er åpenbart dette som har fått ham til å velge QPR.  Han er født i Sydney med italiensk far og indonesisk mor, og har både australsk og italiensk pass. Han kom til Tottenham som 18-åring, men fikk bare en enslig ligacupkamp der i gården. Han har senere tilbrakt en halv sesong i Ipswich og to og en halv i Swindon. På veien har det blitt 12 A-landskamper for Australia. QPR reagerte straks Swindon hadde tapt playoffinalen i League One, og Luongo får nå det opprykket lagkameratene gikk glipp av.

Men han kommer ikke alene, for på samme lag i samme kamp spilte også den jevngamle Ben Gladwin. De to midtbanespillerne er kompiser og har delt leilighet i Swindon, og kommer til London på hver sin treårskontrakt med en samlet prislapp som oppgis til 4 millioner pund. I motsetning til kameraten har Gladwin gått veien om non-league, hans siste klubb før Swindon var Marlow Town på nivå åtte. Gladwin er engelsk og startet som puttespiller i ungdomsavdelingen i Reading.

I tillegg spekuleres det i at QPR er i ferd med å sikre seg spissen Jay-Emmanuel Thomas (24) som ikke har fornyet kontrakten med Bristol City til tross for at også disse er i Championship fra august av.

De unge spillerne står i skarp kontrast til snittalderen på den bunken som nå har forlatt Loftus Road. Klubben har bekreftet at Brian Murphy (32), Joey Barton (32), Bobby Zamora (34), Shaun Wright-Phillips (33), Rio Ferdinand (36) og Richard Dunne (35) ikke får ny kontrakt. Dette er spillere som har gjort høyst ulikt inntrykk på fansen i W12. Zamora, Dunne og Barton bidro alle sterkt til at vi rykket opp i fjor, men ingen av dem lykkes i PL i samme grad. Nyheten om Ferdinand og Murphy møtes mest med et skuldertrekk, mens avgangen til SWP frembringer et lettelsens sukk. I tillegg har vi også sett det siste til innlånene Kranjcar, Isla, Vargas og Zarate.

Av egne juniorer har Darnell Furlong, Brandon Comley og keeper Joe Lumley signert nye to årskontrakter. Og så får vi vente utover sommeren for å se hva som skjer med Leroy Fer, Matt Phillips og ikke minst Charlie Austin, spillere mange forventer at de større klubbene skal robbe oss for. Går Austin til Liverpool spekuleres det i at Rickie Lambert kommer motsatt vei. Den 33 år gamle spissen ble ikke den samme suksessen på Anfield som han hadde vært på St Mary`s, og kanskje finner han QPR mer attraktivt enn reservelaget til Liverpool. Og Chris Ramsey kan vel ikke basere hele neste sesong på 22-24-åringer heller!