Av STEINAR SÆTHER

bir badge.pngTilbake til "winning ways!" Prestene på langtur fra Deepdale blei for trøtte etter bussturen sørover og sov kampen gjennom. 0-2 i reisebagen gjorde nok hjemreisa minneverdig! Om det var vi som var gode eller Preston dårlige får være et akademisk spørsmål, vi satser på det første. Og nullen var særs velkommen!

Nå er det vår tur, og den ender i Birmingham ved klubben med samme navn som byen. St. Andrew`s har vært en ganske fin arena for oss gjennom åra - bl.a to seiere og en uavgjort på de tre siste. Denne høsten har vi spilt oss fram til naboskap på tabellen, Blues er nummer tretten, vi er fjorten. Kun tre mål bedre målforskjell skiller oss. Begge lag har 8-4-8, så det er nesten så en kan tippe uavgjort 1-1 og avslutte analysen her... 

Manager Pep Clotet har ledet laget sitt til ganske gode 5-2-2 og 11-7 hjemme. Warburton for vår del har gitt oss 4-1-4 og 11-15 borte fra Shepherds Bush - og det skal vi som ikke er så godt vante med bortepoeng, være fornøyd med. 

Vår gode gamle kjenning Lee Camp vokter fortsatt nettmaskene med bravur. Han har ofte foran seg Dean, Roberts, danske Pedersen og franske Colin. Videre framover spiller Crowley, Bellingham, Sunjic og Villaba mest, mens Maghoma og Gardner er dem som erstatter flest ganger. Som spisser spiller nesten alltid Gimènez i tospann med Jutkiewicz. 

lee camp
Vår gamle skuddstopper, Lee Camp, skal stå iveien for oss onsdag kveld

På skadefronten hos de blå finner vi hele seks mann i følge tirsdagens web-sider, tre av dem har vært ute lenge, to kom til etter lørdagens kamp, mens to andre ventes tilbake til denne bataljen. Warburton har Kelly og Owens ute, Barbet blei likevel ikke klar til lørdag etter skaden. Kanskje onsdag?

Apropos antall nuller i egne nettmasker: Blues har ikke oppnådd en smultring på tretten kamper, ergo er de ikke særlig mye bedre enn oss. En kamp med minst to skåringer, tenker jeg om det. Om oss: Løsna forsvarsspillet mot Preston? Kan vi endelig se lysere på tilværelsen som forsvarende lag? Svaret får vi i løpet av de to neste kampene.

En ting vi må være våkne på er hjemmelagets evner til å skåre med hodet. Ti av toogtjue mål har det blitt, som er best i hele ligaen. For oss skyter Chair vilt og heftig, han er nå den som har flest skudd på mål i Championship uten å skåre, han står med elleve avslutninger.

Å nederlagsdømme oss sist funka helt fint med tanke på at vi da minst tar ett poeng. Ergo tipper jeg at vi taper på St. Andrew`s!