Vi var ikke akkurat kjempegode mot Birminghams nye ukronede konger 2. juledag, og vi blei til alt overmål bortdømt to ganger. Det er hardt å være supporter om dagen, men la oss se på det positive i den kampen.

Vi skåra et mål av høy klasse, det fra første oppbyggende pasning til siste og avgjørende tøtsj av utskjelte Cissè. Og vi produserte utover målet fire gode sjanser til som med bedre avslutningsegenskaper skulle gitt mål og poeng.

Manglende spisskompetanse
Jeg var vel optimistisk på vegne av Liverpool fram mot sommerens overgangsvindu stengte i september. Helt sikker på at Brendan Rodgers ville hente inn en dreven målskårer ved siden av Suarez, tenkte jeg at en fjerdeplass bak de for tida tre store kunne være mulig.
Men nei, ikke kom det noen dreven spiss og plassen midt på tabellen er fullt fortjent.

Om fotball var matematikk ville Liverpool være prototypen på et lag som ligger midt på tabellen. De avgir poeng og taper for lagene over seg på tabellen mens de tar både ett og ikke minst tre poeng mot stakkarene under seg.
Av 27 innspilte poeng er 20 tjent mot bånnkjemperne. Ikke særlig positivt for oss siden vi er aller sist, også bak Reading på målforskjell etter deres poeng mot Swansea. Det er kun Aston Villa i vårt tabellområde som har slått de helrøde. Men de har på sin side etter lørdagens tredje tap på rad 0-15 i målforskjell.

Middelhavsfarer
For all del, Liverpool har bra spillere. Men de kan beviselig ikke mætsje de beste.
I 1-3 tapet for pottemakerne var det de selv som gikk i knas. De blei for lette med sin ungdomsgjeng ispedd sine eldre spillere (som ikke er gamle). Vår purunge elev Raheem Sterling, Jonjo Shelvey m.fl er spillere på vei opp i den voksne verden men er 1-2 sesonger for tidlig ute til å kjempe jevnbyrdig med de beste.
Det er dette som er vårt håp foran søndagskampen direkte på TV2 sin PL-kanal 1.

Vi er ikke direkte nok i spillet vårt når vi går i angrep. Altfor mange støttepasninger på tvers når motstanderen er balansert, og altfor få rundt og ikke minst inne i sekstenmeterfeltet når vi endelig har (unngått brudd og...) kommet oss dit.
Vi mangler særlig en hardtarbeidende spiss à la Helguson, god på hodet og med gode avslutningsegenskaper. Da er jeg sikker på at Cissè ville kommet mer med i spillet. Samtidig er samme Cissè vår toppskårer med fire mål, og for Liverpool skåret han mål i omtrent hver fjerde kamp.

Tvilsom rekord
Så litt mer tallmateriell: Vi er det laget som har tapt flest kamper i PLs historie i et kalenderår med 22. De helrøde fra Merseyside har aldri før vunnet så få kamper i et kalenderår. Slår de oss er antall seiere 12, som er to færre enn rekorden.
De har også allerede tapt 17 kamper, noe de aldri før har gjort. I Harry sin kamp nummer 600 er det helt greit om de forlenger den med èn.

Nelson usikker
Lørdag kveld er det usikkert om stopperkjempen Ryan Nelsen blir friskmeldt etter influensaen. Vi fikk på onsdag se at han betyr mye for forsvaret vårt. Vi sliter med Anton baki der, for å si det forsiktig.
Om Harry får napp i januarvinduet på en solid stopper er Anton et klart salgs- og gi-bort-alternativ.

Ellers virker det som det ikke er noe nytt rundt laget siden onsdag. Jeg trur ikke Harry endrer på keeperplassen siden han mener at Green ikke kan lastes for noen av målene.

Ingen reprise
Hva kan vi forvente denne gang, mon tro? Jeg håper som alle andre på f.eks en reprise av tilsvarende møte forrige sesong hvor vi vant 3-2 etter en herlig snuoperasjon.
Er usikker på om vi er der utpå kvelden søndag i og med at Liverpool er innblanda i målrike kamper, og vi ikke makter å skåre nok.
Mitt tips er dessverre at vi ryker 1-2 eller 2-3 og at Suarez har en fot og to med den saken.

Kryss alt som krysses kan og fest sikkerhetsbeltene!