Av STEINAR SÆTHER

Det var virkelig forstemmende måten vi gikk ut av FA-cupen på. La gå, at vi tapte kunne vært akseptabelt om vi ga alt og ikke nådde fram til slutt - på tross av en motstander fra nivået under. Når vi tar ledelsen og få minutter etterpå skrur av bryter`n... Neil Critchley har etter mitt syn et godt poeng når han "tror" mannskapet hans kollektivt tenkte at dette blir enkel match kampen til endes etter 1-0 til oss. Det så faktisk sånn ut! Men et engasjert Fleetwood som ikke hadde tapt kampen før den var beviselig tapt, sendte oss i skammekroken. Noen av spillerne har denne uka vært så ærlige at de sier rett ut at de dummet seg loddrett ut. BRA! Et par resultater fra de andre kampene som fungerer som litt trøst, er at Aston Villa tapte 1-2 hjemme for lille Stevenage, mens Chelsea røk hele 0-4 borte for enda lavere rangerte Man City.

Tilbake i hverdagen betyr Reading borte. Lagene har nesten identiske drakter, hvorav vår er lysår finere! Vi er nærmeste naboer på tabellen med vår plass 12 og hjemmelaget på plass 13. Våre tall er 10-6-10 og 28-31, Reading 11-3-12 og 29-36. Vi er altså 4 mål bedre, ikke mye å rope hurra for! Imidlertid er vi kun 3 poeng bak sluttspillsonen hvor Millwall holder plass 6. Og det er viktig å vite at Royals har 3 hjemmeseiere på rad, FA-cupen inkludert.

De liksom-rojale fra Reading ledes av Paul Ince, som neppe behøver noen videre presentasjon. Hans foretrukne valg mellom stengene er Joe Lumley.  Ince stiller gjerne opp mannskapet i en 3-1-4-2, og treeren spilles ofte med Yiadom, Holmes og McIntyre, med Loum til å dekke noe av mellomrommet mellom forsvar og midtbane. Nå er Dann skadefri, og han spilte sin første kamp for sesongen sist helg mot WBA. På midten spiller to andre gamle kjenninger, Hoilett og den lett utskjelte Hendrick. Tom Ince og Guiness-Walker er da de to andre. Men Fornah, Mbengue, Baba og Azeez får også en del spilletid. De to på topp er giganten Carroll, samt Meite. Om disse ikke leverer varene i form av mål, stepper gode, gamle Long, og Joäo opp.
Enten seier eller tap har i hovedsak vært fasiten for Reading så langt. Begge deler med ett mål. Vi slo for eksempel rojalitetene 2-1 hjemme i fjor høst. Bare Blackburn med sine null uavgjorte har færre enn Reading sine tre. Dog er det viktig å vite at de har den fjerde beste statistikken hjemme i divisjonen. Forrige lørdag tapte laget 0-1 borte mot WBA. Da var det forresten hele fem eks-rangere på banen fra start. Ved siden av Readings tre - som vi helt sikkert får hilse på i dag - var det Furlong og Phillips. 

Jamal Lowe kommer til å starte kampen. Noe annet vil være rart! Et spørsmål som deretter dukker opp i mitt hode, er om Critchley vil starte med to spisser. Eller starter Dykes på benken? Jeg tror nok Critchley vil få i gang samspillet med Chair, Willock og nevnte Dykes, slik at vi er kreative, uforutsigbare og skåringsvillige. Og jeg tror vi henter inn ennå en spiss i dette vinduet.
Amos og Balogun er helt sikkert ute av drift, Stefan og JCS er det tvil rundt. Fortsatt. Det kan virke som hjemmelaget vil være uten èn eller to mann.

3-3 samme sted, som nå bærer det teite navnet Select Car Leasing Stadium, forrige sesong. Da presterte Jonathan Swift et hat-trick for hjemmelaget, mens Stefan skåret vårt tredje mål på overtid. Hvor mange mål det blir i dag gjenstår å se. Men jeg tror ikke det blir U i dag med tanke på Reading sin hjemmestatistikk og vår nye vilje til å vinne - med Lowe som en katalysator.