Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi fikk se en ikke så veldig gammel helt score mot oss, og vi fikk se en lokal gutteunge fra Shepherds Bush komme hjem til den klubben han holdt med som syv år gammel miniputt.

For å starte med onsdag 20. juli, så var det to ting som gjorde kampen mot Wealdstone til en liten fest. Det ene var sifrene. Det er alltid gøy å score en stabel mål uansett motstander, og 8-2 er ikke hverdagskost. Det andre var at QPR stilte opp for en naboklubb som vi deler en god del supportere med. Det er ganske mange lokale QPR-fans som drar de 16 kilometrene til Grosvenor Vale i stedet for å betale for dyre tog- og kampbilletter når Rangers spiller borte. Det vitner tilskuertallet om, 2500 på tribunen er det dobbelte av hva Wealdstone har på en vanlig seriekamp i National League.

Den store Silly-season-festen er imidlertid siste lørdag før sesongstart, som alltid byr på en attraktiv motstander hjemme på Loftus. Årest gjest var Crystal Palace, som tok oppgaven betydelig mer alvorlig enn hva Manchester United hadde gjort året før. Derfor ble det da heller ingen repetisjon av 4-2-seieren fra 2021. Palace vant 3-0 og var enkelt og greit et bedre lag. Hjemmelaget skapte en del halvsjanser og kvartsjanser, men presisjonen i fremste tredel av banen var ikke egnet til å imponere. Veldig imponerende var heller ikke Ebere Ezes mål, en markkryper fra såpass langt hold at scoringen burde vært avverget. Kampens store beholdning var Wilfred Zahas kanon i krysset til 2-0. Samme Zaha gjorde også 3-0, på straffe etter en klønete felling signert Rob Dickie.

Chair+Eze.jpeg

En av de som satt på tribunen da vi spilte mot Palace var 21 år gamle Taylor Richards. Han er innlånt fra Brighton med intensjon om permanent overgang om et år, og han har sittet på tribunen og sett QPR spille mot Palace før! Sommerens mest delte overgangsbilde viste unge Taylor på sin aller første QPR-kamp, mot nettopp Palace, i desember 2007. Kampen gikk på hans syv års bursdag og var gaven fra mor! QPR tapte, men Taylor ble hekta på hoops til tross for at karrieren hans de neste årene tok ham en rekke andre steder. Han ble puttespiller i Fulham og junior i Manchester City før han fikk kontrakt med Brighton som 19-åring. Der har det stort sett blitt utlån, først til Doncaster og senere Birmingham, før han nå er kommet hjem! Han er nemlig oppvokst i Shepherds Bush, og ingen ting er mer populært blant fansen enn en helt fra klubbens nærområde! Internasjonalt har han spilt tre kamper for England U17.

 

Wealdstone – QPR 2-8                 

Lyndon Dykes (3) Sam Field, Ilias Chair, Kenneth Paal, George Thomas,  Macauley Bonne

Onsdag 20. juli

Første omgang: Seny Dieng, Kenneth Paal, Jake Clarke-Salter, Rob Dickie, Osman Kakay, Stefan Johansen, Sam Field, Andre Dozzell, Ilias Chair, Ola Shodipo, Lyndon Dykes.

Andre omgang: Joe Walsh, Niko Hamalainen, Joe Gubbins, Jimmy Dunne, Albert Adomah, Conor Masterson, George Thomas, Faysal Bettache, Akrell Jude-Boyd, Sinclair Armstrong, Macauley Bonne.

 

 

QPR – Crystal Palace 0-3

Lørdag 23. juli

QPR: Seny Dieng, Osman Kakay, Rob Dickie, Jake Clarke-Salter (Jimmy Dunne 71), Kenneth Paal, Sam Field, Stefan Johansen, Andre Dozzell, Albert Adomah (Macauley Bonne 60), Ilias Chair (Ola Shodipo 71), Lyndon Dykes (Sinclair Armstrong 84).