Av ALLAN KLO

Cifuentes gjorde fire endringer i førsteelleveren som som sjokkerte QPR-fans, Paven og ikke så rent få andre tirsdag kveld. Fire scoringer var akkurat det vi trengte. Lyndon Dykes med 2-to scoringer i samme kamp var nok til å få voksne menn til å flire hysterisk og umotivert av knusktørre vitser.

Willock
Den viktigste endringen denne fredagskvelden var at Chris Willock erstattet Ilias Chair fra start. Det gir et visst håp om at vår tidligere stjernespiller er i ferd med å finne seg sjøl igjen. Ingenting hadde vært bedre, men Willock sjøl så veldig skeptisk ut der han tuslet inn på Deepdale med fire minusgrader hengende rundt sin egen frostrøyk.

Det tok nesten kvarteret før de hutrende spillerne klarte å generere en sjanse. Ballen endte opp hos hjemmelagets Ched Evans, som fra 16 meter sendte et løst, lavt og ufarlig skudd mot Begovic.

Preston North End som hadde et godt grep på omgangen. Vårres gutta ble løpende mye i mellom. I det minste holdt de varmen.

Dykes
Lyndon Dykes flyr høyt etter festkvelden mot Stoke, så høyt at han sliter med albuene på vei ned. I en duell mot Andrew Hughes plasserte han albuen i forsvarsspillerens hode på en måte som så ganske stygt ut. Det var neppe bevisst av vår ultratatoverte spiss, heller nonsjalant. Det ble heldigvis bare et gult kort på Dykes, men det lyste oransje lang vei.

Bortsett fra dette var spissen særdeles anonym i hele kampen.
Mon tro hvordan ting hadde artet seg om QPR hadde hatt en spiss som jevnlig leverte på nivå med QPRs midtbanespillere?

Noen minutter før pause fikk Willock en mulighet fra hjørnet av 16-meteren. Skuddet snek seg en liten meter utenfor stolpen, og var den første og eneste muligheten vi fikk i denne nitriste omgangen.

Hjemmedominans
Preston fortsatte dominansen i 2. omgang, men det ble aldri noe av det.
QPR ble ble på sin side mer livlig etter at Chair erstattet Jack Colback. En lynrask kontring mot et panikkpreget Preston-forsvar ga et visst håp, selv om det endte opp i ingenting.

Interessant.

Minuttet senere kom belønningen.
Ilias Chair sendte et presist og dødelig innlegg mot Paul Smyth, som fra to meters hold kranglet ballen i mål. Solskinn under flomlysene! Hoppetihopp rundt på stua.
Smyths første scoring for QPR på mer enn fem år. Okay, han har tross alt vært innom fire andre klubber i mellomtiden, men pyttsan.Smythe

Det ble noget liv i Preston etter dette. Spillerne ristet isbitene ut av shortsen og kastet seg framover. Det ble en viss dramatikk i QPRs forsvar, men vi slapp med skrekken.

Etter 71 minutter viste Dozzell seg fram med et drivende skudd fra 20 meter som Prestons keeper måtte strekke seg på. Okay, noe på gang QPR?

Minuttet senere havnet Clarke-Salter i en kraftig diskusjon om hvem som kom først, høna eller egget. Det hele startet med en felles tackling av Ched Evans signert førstnevnte og Dunne. I krangelen som oppsto, avleverte Begovic faktabaserte opplysninger om livets realiteter til Preston-spilleren, og fikk anerkjennende nikk fra dommer Josh Smith. Nok om den saken.

QPR tok over
QPR kom stadig mer med i kampen, og Dixon-Bonners nydelig curler etter 84 minutter hadde fortjent en bedre skjebne. Inderlig. Keeper Freddie Woodman hentet ut sitt ytterste. En aldeles nydelig redning.

Og så da, Ilias Chair. Marokkaneren var på ingen måte ferdig. Et nydelig innlegg fant Chris Willock, som enkelt kunne sette inn 2-0.
Hjelpes så vanvittig deilig å se den ballen berøre nettmaskene!

0-2. Trygghet, og en følelse av at Martí Cifuentes er miraklet vi har ventet på. To strake trepoengere. Hadde glemt følelsen, men gudbedre så herlig!

Drøye 600 QPR-fans tok den lange turen nordover. Ikke dårlig på en iskald desemberkveld. Innsats gir ofte gevinst. Tipper turen tilbake til London blir preget av øl og andre viderverdigheter for de utvalgte. Innsats!

Fra gamle dager
Jeg var på Deepdale en småkjølig februardag i 2011.
Nevø Stian og Steinar Sæther var også med i supporterbussen som LSA hadde leid for anledningen. Seks timer, hver vei. Preston hadde bunnplassen i Championship, QPR lå på topp, en tabellplass som noen måneder senere ga oss trofeet som vinnere av divisjonen. Takk for den Neil Warnock.

Huskes best: Innbytter Petter Vaagan Moen. Jeg har aldri sett en spiller med en trøye så til de grader for stor. Trøya flagret rundt overkroppen på Hamar-gutten da han sprang ut på banen som innbytter.

Applaus for Cifuentes
Martí Cifuentes er blodfersk sjef i QPR, og det er altfor tidlig å konkludere. Men, jeg vedder en kasse julebrus på at spillerne har fått den samme følelsen som Sandefjords spillere fikk etter kort tid med spanjolen ved roret: Kvalitet, og en fyr som har en tydelig kurs mot målet.

En lang sesong venter, men det hjelper å få nogenlunde fred i fotballsjela før jul.

Fakta:

Preston North End - QPR 0-2 (0-0)
Mål: Smyth 55, Willock 87
Gult kort: Dykes 22

Laget: Begovic, Paal, Dunne, Clarke-Salter, Cannon (Kakay 64), Willock (Kelman 91), Field, Colback (Chair 46), Dozzell (Larkeche 78), Smyth (Dixon-Bonner 64), Dykes
Ubenyttede reserver: Cook, Archer, Duke-McKenna, Drewe.