Av STIAN KARLSEN / DAG HÅKON HELLEVIK

Det er alltid greit å få ting bekreftet offisielt. Vi avsluttet altså overgangsvinduet med to nye fjes inn, begge spennende på hver sin måte. 

Chris Willock
Chris Willock gikk til Benfica fra Arsenal i 2017, men har den siste sesongen vært på lån hos WBA og Huddersfield. Det var forventet at han gikk til sistnevnte klubb, men kom ikke til enighet om sine personlige betingelser. Avtalen skal koste QPR cirka £750.000. 

Det ser det ut til at han har klart i W12. Chris Willock (forøvrig ikke i familie med norske Kåre...) er 22 år gammel vingspiller som ikke har fått spilletid på førstelaget i Benfica. Det fikk han heller ikke i WBA forrige sesong, mens han gjorde en meget god figur i Huddersfield siste halvdel av sesongen med 14 kamper og 2 mål som fasit. 

Albert Adomah
Ryktene rundt klubbløse Albert Adomah (32) og QPR har svirret en stund. Spesielt siden Adomah er QPR-supporter, så her er det liten tvil om at vi får en spiller som vil spille for oss og har kjærlighet for klubben. 

Albert er en av de lokale guttungeneene QPR aldri plukket opp, og som derfor fikk en karriere alle andre steder enn på Loftus Road Til tross for dette har han likevel aldri lagt skjul på at han er QPR-tilhenger av legning, og i velkomstintervjuet snakket han mer som en glødende supporter enn som en nyansatt medarbeider.

Han mimret om Bobby Zamora, og om hvor gjerne han ville legge et opprykk til PL med QPR på toppen av de to han allerede har opplevd.

Han får nå oppfylt guttedrømmen, selv om det skjer ganske sent i en lang karriere. Han fyller 33 år like før jul. Da QPR aldri meldte noen interesse startet han i amatørklubben Harrow Borrow, før han fikk sin første ligaerfaring i Barnet. Deretter har det vært ti år i Championship med Bristol City, Middlesboro, Aston Villa og Nottingham Forest. 

Begge opprykkene, med Middlesboro i 2016 og med Villa i 2019, har imidlertid endt med at han ble solgt tilbake til Championship igjen. Som Villa-spiller var han med på å vinne playoff på Wembley, men «belønningen» ble en overgang til Notts Forest. Dette er den eneste klubben hvor han ikke har klart å etablere seg på laget. Han kommer til QPR etter å ha vært utlånt til Cardiff fra januar til juli.

Nå får vi se om det blir mer tid på banen når han endelig kommer til W12. Han vet hvordan det føles å score mål på Loftus/KPF, han gjorde begge da Villa vant 2-1 i London i november 2017. Han kommer til oss som fri agent, etter at han noen dager før vinduet stengte fikk forhandlet seg ut av kontrakten i Nottingham.  

Som landslagsspillet har han representert Ghana siden 2011, og han spilte blant annet i VM i 2014. Albert har til sammen 19 landskamper, den siste i 2018.