Av DAG HÅKON HELLEVIK

Vi har kontaktet QPRs hushistoriker Gordon Macey som mener å vite at dette bare er andre gang i QPRs historie at vi har hatt to ulike målscorere på straffespark i en og samme kamp. Sist det skjedde var da både Helguson og Taarabt scoret fra merket i en 4-0-seier i sesongåpningen i august 2010 - mot Barnsley!

Denne gang var det Chery og Polter som scoret på straffe i en kamp vi tapte 2-3 - for Barnsley! Men ikke nok med det, for Tjaronn Cherys del var det hans tredje scoring på straffe i den tredje ligakampen på rad. Sist det skjedde, og den eneste gangen det har skjedd i QPR i følge samme Gordon Macey, var i september/oktober 2013. Da scoret en viss Charlie Austin i tre på rad, mot Yeovil og Middlesboro.....og mot Barnsley!

33788.jpg
Austin scorer på straffe mot......Barnsley!

Charlies tre straffer i 2013/14 kom i tre kamper på rad. Tjaronn Chery hadde en cupkamp innimellom de tre ligakampene, men han scoret faktisk på straffe da også! Han var en av målscorerne i straffekonkurransen som ga oss avansement etter 2-2 mot Swindon, så han har faktisk scoret på straffe i fire kamper på rad! Akkurat den rekorden får han imidlertid ikke godkjent, for mål i straffekonkurranser er ikke en del av målprotokollen etter en kamp. Men han tok tross alt et straffespark, og han scoret tross alt på straffen, så han har på sett og vis puttet i fire av fire og dermed levert en ganske så spesiell prestasjon!

Men skal den bli stående i alle offisielle protokoller må han score på to straffer til, både mot Preston og Rochdale senere i måneden. Vi lover å komme tilbake til saken hvis han skulle klare det! 

For øvrig ser straffespark ut til å ha blitt en av QPRs spesialiteter under Jimmy Floyd Hasselbaink, vi kan i farten ikke huske at QPR har bommet på en eneste 11-meter etter at vi fikk ny manager. I fjor vår scoret Hoilett (mot Birmingham) og Chery (mot Leeds da også) på hvert sitt. Denne sesongen har vi tatt åtte straffer (medregnet Swindon) og scoret på alle. Det betyr en uttelling på 10 av de siste 10, fem av dem ved Tjaronn Chery! I tillegg hadde vi en periode i fjor da Alex Smithies reddet tre av fire mot seg i løpet av syv kamper, og mot Swindon reddet Matt Ingram to av fire! Direkte imponerende, intet mindre!