Av DAG HÅKON HELLEVIK

Det handlet om et dobbeltoppgjør der klubbene spilte to kamper med to ulike lag, slik at både Jaap Stam og Ollie Holloway fikk børstet støvet av alle sine stallhester og vel så det. Det  var heller ingen A- eller B-lag ute og gikk, begge QPR-oppsetningene besto av salige blandinger av ungt, rutinert, gammelt og uprøvet. Kampene gikk på Readings treningsanlegg Hogwood Park.

Den første kampen var den jevneste, selv om Reading scoret to kvikke og ledet ganske tidlig. Conor Washington reduserte, men han trengte et straffespark for å klare det. Med Furlong, Onouha, Bidwell og Hall i forsvar og Manning, Freeman, Washington og Smith på plass lengre fremme skulle dette være det sterkeste av de to QPR-lagene for dagen.

Det håper vi i alle fall, for «andrelaget» leverte ikke akkurat det noen stor prestasjon. Perch, Lynch og Robinson spilte i et forsvar som slapp inn fem - fire av dem fra 16 år gamle Danny Loader. Heller ikke i denne kampen slapp QPR til foran mål før Reading var ferdigscora. Ngbakato og Sylla var de mest meriterte i Rangers angrep, men det var Reece Grego-Cox og Charlie Owens som sørget for at 0-5 ble til 2-5 før fløyta gikk. Vi merker oss også at Nasser El Khayati var med, tilbake fra utlån i Nederland. Ser vi på Readings lagoppstilling hadde disse spart sitt beste lag til oppgjør nr to, men det er en mager trøst for QPR ettersom vi tapte begge.

De som studerer Rangers' lagoppstillinger nøye vil finne en del navn de ikke er så godt kjente med. Giles Phillips er en ung amerikansk forsvarsspiller som fikk en ettårkontrakt i sommer etter å ha trent med rekruttlaget en tid. Charlie Owens er en 19-åring som kom til QPR fra Tottenham i våres. Begge var for øvrig innpå som innbyttere i begge kampene. Ilias Chair, Axel Prohouly og Jack Williams er alle U23-spillere som alle har vært i QPR i noen tid, men uten å ha fått spille offisielle A-kamper.

Reading - QPR 2-1 (Washington str)
Matt Ingram, Darnell Furlong, Ned Onuoha, Niko Hamalainen (Giles Phillips 74), Jake Bidwell, Grant Hall (Charlie Owens 74), Ryan Manning, Luke Freeman, Conor Washington, Matt Smith, Ebere Eze (Ilias Chair 56).

Reading - QPR 5-2 (Grego-Cox, Owens)
Alex Smithies, Osman Kakay (Giles Phillips 55), James Perch, Joel Lynch, Jack Robinson (Jack Williams 64), Jordan Cousins (Charlie Owens 74), Sean Goss, Reece Grego-Cox, Yeni Ngbakoto, Idrissa Sylla (Axel Prohouly 55), Josh Scowen (Nasser El Khayaty 46).

En del seniorspillere var av ulike årsaker ikke aktuelle. Ariel Borysiuk, Jay Emmanuel-Thomas og Steven Caulker er åpenbart avskrevet av klubben. Borysiuk fortsetter forhåpentligvis sitt utlån i Polen, JET er som sedvanlig et stort mysterium mens Caulker er sykemeldt. Michael Petrasso, Massimo Luongo og Pavel Wszolek har fått ferien forlenget etter landslagsaktivitet, mens Ola Shopido har manglet i hele sommer på grunn av skade.