Av DAG HÅKON HELLEVIK

Josh Knight er en 26 år gammel forsvarer som har tilbrakt to år i Peterborough, og som QPR angivelig skulle kjøpe for 300.000 pund. I følge ymse nyhetstjenester hadde han og klubbene blitt enige om en overgangskontrakt som QPR i siste øyeblikk bestemte seg for ikke å signere.

Josh var fast på laget i Peterborough forrige sesong. Han kom til klubben i 2020 etter å ha vært akademispiller i Leicester. I 20/21-sesongen var han på lån i Wycombe, og dermed var han en kjenning av Gareth Ainsworth.

Ryktebørsen vet å fortelle at Gareth svært gjerne ville ha ham til W12, men noen forklaring på hvorfor det ikke ble slik har vi ikke fått.

Amrit Bansal-McNulty derimot har vært i QPR nokså lenge. Han kom som 14-åring i 2014, og er en av de mange unge og lovende som har tilbrakt en lang rekke år i vårt akademi uten å få noe gjennombrudd. I en alder av 23 år står midtbanespilleren med fire ligakamper på nivå 4 og to på nivå 5. Det virket naturlig at kontrakten hans ikke ble fornyet da den gikk ut sist sommer.

Nå har imidlertid Amrit, som har familiebakgrunn fra India, gått til sak mot QPR med påstand om at han ikke fikk ny kontrakt fordi han hadde varslet om rasisme!

De fire League Two-kampene han fikk var for Crawley i 21/22-sesongen. Manager var John Yems, viden kjent for sin forkjærlighet for rasistiske «morsomheter», noe som nylig førte til at han ble utestengt fra all fotball i England frem til utgangen av 2025. Yems ble suspendert allerede i 2022,  og straffen på mer enn tre år er den strengeste noen gang for rasistisk oppførsel i engelsk fotball.

Bansal-McNulty har fortalt at han reagerte på managerens oppførsel under låneperioden, men fikk beskjed av Chris Ramsey i QPR (som selv er svart) om at «sånn er det, de er litt gammeldagse der borte».

Da Amrit var ferdig i Crawley og kontrakten hans i QPR gikk ut i juni 2022 ble den ikke fornyet, noe han nå  mener må ha sammenheng med at han varslet om rasisme i klubben han var utlånt til.