Todd Kane i hardt vær

Todd Kane har ikke hatt noen god vår. 

2_kane

AV DAG HÅKON HELLEVIK

Kane ble hudflettet etter et avisintervju i februar og har bare spilt 46 minutter med A-fotball siden midten av mars. Så kom nyheten om at han er anklaget av FA for å ha kommet med et «fornærmende eller sjikanerende» utsagn om en motspillers «etniske eller nasjonale bakgrunn» i kampen mot Brentford 17. februar.

FA kom med anklagen 4. mai, så å avhøre de relativt få tilstedeværende har åpenbart tatt 11 uker. Fra TV-overføringen av kampen er det umulig å få med seg hva som kan ha skjedd. Episoden skal ha inntruffet i minutt 62, mens Brentford ledet 1-0. Spillet var i et par minutter en liten stillingskrig på midtbanen på vår venstre side, og høyreback Kane er knapt i bildet. QPR snudde senere kampen og vant 2-1, men i på det aktuelle tidspunktet viser våre spillere en del frustrasjon og det foregår litt småknuffing.

Kanes utbrudd må derfor ha foregått et stykke unna spillet. Bemerkningene skal ha vært rettet mot Brentfords vingløper Sergio Canos. Canos er i parentes bemerket en europeisk utseende spanjol, uten at dette på noen måte gjør saken bedre dersom anklagene er riktige.

QPR-fansen på sosiale medier har vært svært skarpe i tonen, og det er få som vil se Kane spille for klubben igjen dersom han blir dømt av FA. Til det er minnet om John Terrys rasistiske sjikanering av Anton Ferdinand fremdeles altfor ferskt. Men Todd Kane ertet på seg mange i QPR-miljøet også i slutten av februar da han i et intervju med The Sun fortalte at han fortjente plassen i backrekka fordi han var en bedre fotballspiller enn rivalen Osman Kakay. Reaksjonene på intervjuet har vært mange, og Todd Kane har fått pepper for å ha vært lite respektfull overfor en lagkamerat. En av de som uttrykte dette i klare ordelag var QPR Live-kommentator Nick London i nettpraten han hadde med oss norske fans for ikke lenge siden.

Todd Kane har vært lite å se på banen i det siste. Hans siste start var i 3-2-seieren mot Millwall da han hadde en svak kamp.  Siden den tid er det gått nesten to måneder, og alt vi har sett av ham er ett minutt mot Reading og en omgang mot Rotherham.  Det første var et taktisk bytte i sluttsekundene, det siste et innhopp etter en skade på Jordy de Wijs.

Todd Kane kom til QPR sommeren 2019 på en treårskontrakt. Det er ingen grunn til å bli forbauset dersom han forsvinner fra klubben i løpet av sommeren. På kort sikt er det imidlertid 7. mai som gjelder for ham. Det er fristen hans for å komme med et tilsvar til FA. Etter den tid vil det komme enten en dom eller en frifinnelse for anklagene fra Brentford-kampen. 

 • 2021

  Nå begynner jeg å bli skikkelig forbanna kjenner jeg!!Når det gjelder dette rasismegreiene.De(fornærmede) tolker alt akkurat som de vil.Føler snart at dette blir rasisme andre veien.Tenker på sparkingen av Strømsgodsettrener Henrik Pedersen også.Ingen tror han selvfølgelig når han sier han ikke har sagt noe galt.
  Har både venner og kolleger som er fra flere deler av Verden, så NEI!Jeg er ikke rasist.Men nå tar jeg bladet fra munnen og sier at jeg er lei alle disse beskyldningene hvite folk får hele tida om at de er det ene og det andre.

  2021-05-05 14:17:14
  [Svar]  Link
  • Re: 2021

   Både du og vi andre bør kanskje være forsiktige med å ta sterke standpunkter før vi vet nøyaktig hva som har foregått. Mer generelt tror jeg imidlertid toleransegrensen er lavere / hårsårheten større (stryk det som ikke passer) i England enn i Norge. Det tror jeg ut fra eksempler om rasismebeskyldninger fra andre felter enn fotball, episoder som har vært omtalt offentlig og som har handlet om kulturliv og nyhetsformidling og lignende.
   På den annen side er språket i England i mange sammenhenger ganske mye hardere enn i Norge når det rettes mot noe/noen man ikke liker. Jeg har mange engelske QPR-fans på min Face-side og jeg har sett en rekke omtaler – særlig av engelske politikere med minoritetsbakgrunn – som jeg ikke vil nøle med å kalle rasistiske. Ganske mange grove gloser sitter ganske løst.
   Samtidig er det ingen grunn til å tvile på at urettmessige beskyldninger om rasisme benyttes som maktgrep i en del personkonflikter – både i England og i Norge og andre steder. Det vil være naivt å tro noe annet. Problemet er bare at utenforstående veldig sjelden får førstehånds kunnskap til hva som faktisk har skjedd og hva som faktisk er sagt, og da skal vi være forsiktige med å mene for mye om enkeltepisoder.
   John Terry/Anton Ferdinand-saken var et unntak fra dette. Her hadde TV-bildene fanget opp hva som ble sagt, det var lett å ta stilling og lett å dømme John Terry. I denne saken står det antakelig ord mot ord, med få vitner om noen i det hele tatt, og da blir det vanskeligere for både deg og meg og FA å ta stilling verken den ene eller den andre veien.

   2021-05-05 16:34:17
    Link