Av STEINAR SÆTHER

Tapte vi to poeng eller vant vi ett? Det kan hende vi ikke blir enige, men for min del mener jeg bestemt at vi vant ett poeng mot Reading. Etter første omgang burde vi ledet med et par mål, i stedet sto det 1-1. Men ofte er det sånn at vi får det vi fortjener. Sender Odubajo i skammekroken etter soving i timen! De to andre målene vi fikk imot er jeg ikke så negativ til. Godeste Swift var god hele kampen, og med hat-trick vant han ett poeng for Reading. Han har samme kreativiteten og skarpheten i spillet sitt som våre beste har framover. Swift må gjerne bli med oss til Premier League, hvis det er der vi finner oss sjøl neste sesong.

En vesentlig ting vi må ta med oss er at vi for første gang noensinne har skåret tre mål i hver av de tre første bortekampene av sesongen. Jepp, noen har bladd seg tilbake til 1899....!
Noen ord om Warburton: At vi får med oss det ene poenget må tilregnes hans gode bytter i nye Gray, og Adomah. Ny energi når ting står i stampe er lurt, og Warburton gjorde alt rett med tanke på både spillere og de små endringene han ba om. Hvordan utfordre og hvordan angripe nye rom. World class management 🙂 

I kveld slås flomlysene på I Bournemouth. På Vitality Stadium skal vi kjempe med hjemmelaget om opprykksplass. Kanskje ikke allerede nå, husk dog at alle poeng teller i mai. Personlig har jeg disse to klubbene på henholdsvis fjerde og tredje ved serieslutt. Denne kampen kan få avgjørende betydning når tabellen lyser foran oss. 

Manager Scott Parker har hatt en heldig hånd med sine nye elever. Han overtok laget i sommer etter nedrykket. Cherries har samme formkurve som oss, nemlig 3-3-0. Målforskjellen er også lik bortsett fra at vi har skåret tre mål mer enn hjemmelaget. Med 14 mål allerede er vi best i Championship!

Mannskapet er ikke helt det samme som rykket ned. Stanislas og King er borte offensivt, men de har beholdt Solanke. Han har skåret fire ganger. Gledelig at Norges egen målvakt Nyland har fått kontrakt med laget på sørkysten. Han har fått sin første kamp. Imidlertid er det Travers som har spilt de fem andre kampene. Solide navn både i forsvaret og på midten, jeg tenker på Mepham og Cahill. Men de har tre ungdommer med mye spilletid også, så jeg tenker det er et generasjonsskifte. På midten er Marcondes og Billing essene i ermet. Av disse velger jeg meg Billing som den største trusselen. Er egentlig overrasket over at han fortsatt spiller i klubben og ikke ble tatt med videre av en PL-klubb.

En trenger ikke lete lenge etter en tidligere Ranger her heller. I trenerstaben finner vi Gary O`Neil, som for oss var en midtbaneterrier den ene sesongen han spilte. Sesongen jeg tenker på er 2013-14. Han fikk 29 kamper og skåret èn gang, det mot Ipswich. 

Mest kjent er han for opprykkskampen på Wembley mot Derby, da han spilte fra start. Etter omlag 60 minutter sender han Russell i bakken og får direkte rødt kort. Den siste halvtimen spiller vi med 10 mann - og det var mer enn godt nok. Vi hadde jo Zamora! Gary er i dag i trenergruppa til a-laget.

Skader og lignende: Vi mangler Wallace  og Amos (jeg nevner ikke Field ennå, selv om rekonvalesensen er god).  Dykes er med oss, og jeg tror han starter. Hos Cherries er det et lite spørsmål rundt Solanke nå på morgenkvisten, men jeg tror han spiller fra start.

Tror neppe det blir målløst sørpå heller. Jevnt, og maksimalt "kan" et av lagene vinne med ett mål. Mest tror jeg på 1-1 eller 2-2.