Av STEINAR SÆTHER

Fra å vinne ett poeng mot Reading til å tape to hjemme mot Swansea. Ikke ble det så mange sjanser sist lørdag heller. 2 for bortelaget var lik èn redning av Dieng, mens særlig Lowe burde skåret flere enn sitt ene for oss. Men shit happens all the time, som det heter innerst i Valdres. Vi har vært i en U-boble noen uker nå, så det var sikkert naturlig at Swansea utlignet. Kommer vi ut av U-bobla mot Hull?

Tigrene fra Hull lå ei lang stund under og rundt nedrykksstreken. Det var da vi gjorde noe så unaturlig som å slå et lag i sumpa med 3-0! Nå har de klatret til 16. plass og har 9-7-12, med 33-44 etter 28 kamper. Altså er de 4 poeng bak oss på plass 13. Det ble mer fart i sakene når Liam Rosenior (sønn av vår egen Leroy) ankom 3. november. Han hadde fra og med slutten av juni vært midlertidig manager i Derby før den faste stillingen ute på østkysten ble materialisert. Fra ankomst og fram til tapet 0-1 borte for heite Sheffield Utd sist lørdag, spilte de så bra som 3-5-1. I FA-cupen tapte de 0-2 hjemme for Fulham. Derfor kan de spille denne kampen mot oss i dag.

Så langt har Ingram og Baxter delt på oppgaven mellom stolpene. Ingram har 16 og Baxter altså 12. Akkurat nå er det "vår egen" Ingram som har mest tillit. Men 44 mål i eget nett er ikke betryggende. I et system som kan se ut som 4-2-3-1 spiller Coyle og Greaves backer mens midtstopperrollen innehas av McLoughlin og Jones. Andre mye benyttet  bakover er blant annet Tufan og Elder. De to foran blir ofte Seri og Docherty. Andre i den rollen er eksempelvis Tetteh, men han må stå over tre kamper nå etter direkte rødt sist. Han fikk drøye tyve minutter som innbytter før kortet kom. Trioen bak spissen er Slater, Connolly og Christie. Her spiller også Longman og Smith etter behov. Så: Hva skulle Rosenior og Hull gjort uten Estupinan? Det er han som skårer - om ikke på bestilling - jevnlig, og er en stor trussel uansett. Foreløpig 12 mål hvorav ingen på straffe! 

Hvem kan eller kan ikke spille i ettermiddag? Stefan kan hende starter kampen nå, han blir regnet som helt skadefri. Laird som humpet av sist lørdag er trolig langt mindre alvorlig skadet enn antatt. Han står like fullt over i dag, men kan være tilbake allerede neste helg. Dykes spiller nok igjen. JCS og Amos er usikre mens Balogun er sikker - ute!
Langt mer alvorlig er det blant tigergutta. Syv mann er garantert ute inkludert Tetteh med kortet. Her er det også usikkerhet rundt to mann til. Flere av disse ville vært kandidater til kampen. Om det har den store betydningen vites ikke før kampslutt. Mot Blades sist lørdag kom de under allerede etter 4 minutter, for så å være fullt på høyde med hjemmelaget resten av kampen. Dermed kan vi fastslå at tigergutta blir vriene å slå. Tror igjen på mål og målsjanser (vet det ble delvis bom sist...). Lar av erfaring være å tippe resultat!