Av ALLAN KLO

Derby County på bortebane har siden midten av åttitallet vært den rene drømmemotstanderen for QPR. En hjemmeseier, fire uavgjort og fem borteseire lar seg høre siden 1987.
De to siste oppgjørene har sågar blitt sendt direkte på norske TV-skjermer. Hvem kan vel glemme den mirakuløse opphentingen i august 2010, der Jamie Mackie sendte QPR-fans til himmels med utligningen fire minutter på overtid.

Men, det var den gang Neil Warnock satt ved roret.

Elendig start
I dag var det Harry Redknapp´s tur. Og starten av dette opgjøret skulle sette standarden for resten av kvelden.

Allerede etter ett minutt kom Derby gjennom, men nykomlingen Aaron Hughes fikk ryddet opp i siste liten. Det skal sies at Bamford brukte vel lang tid på å få avgårde et skudd. Der var vi heldige.

Etter 12 minutter fikk Derby en ny mulighet. Det vil si, en klarering traff hjemmelagets Buxton, og Green måtte ut i strekk for å få ballen over tverrliggeren.

Svak Green
Etter halvspilt omgang kom kampens eneste mål. På lurvete vis.
Robert Green traff ikke skikkelig på en utboksing. Ballen endte opp hos John Eustace, som headet ballen i en lang og høy bue mot mål. O´Neil sto ved bakre stolpe, men ble regelrett dyttet inn i nettet av en motstander, og kom aldri opp for å klarere. 1-0, men vi burde hatt frispark.

Første omgang var ellers preget av mye knuffing, der Joey Barton var et ettertraktet bytte. Spesielt Derby's Martin så ut til å nyte hjemmefansens uhemmede jubel over sine egne skitne triks mot et enkelt offer.

Tafatt
QPR var ellers svært tafatte foran mål, og det var tidvis så som så med presisjonen, spesielt i det offensive midtbaneleddet. Vår eneste skikkelige sjanse i omgangen kom like før pause, da Aaron Hughes' heading ble slått unna av keeper.

Men alt i alt var dette en svært skuffende omgang av QPR, der vi knapt sørget for at hjemmelagets keeper holdt varmen i den kalde februarkvelden i Midlands.

Spillerbytter
Redknapp gjorde to endringer i pausen, og erstattet Andy Johnson med nykomlingen Maiga (som scoret i debuten mot Burnley). Junior Hoilett kom inn for Gary O´Neil. Det hjalp ikke nevneverdig på kreativiteten framover.
Hjemmelaget hadde grei kontroll, og midtbanen vår slet voldsomt med å finne rytmen.

Joey Barton fikk avgårde et skudd etter 62 minutter, men det ble for svakt og ble enkelt plukket ned av hjemmelagets keeper.
Hoilett kom gjennom ti minutter før slutt, men skjøt i nettveggen.

Manglende kreativitet
Halvveis ut i omgangen hadde imidlertid QPR begynt å etablere noe som minnet om spill på motstanderens banehalvdel.  Men kreativiteten rundt 16-meteren var fraværende, der Joey Barton var den eneste som bidro med noenlunde energi.

Kampen ebbet ut med bilder av neglebitende hjemmefans som øyner en retur til Premier League. Dette var første gang Derby County tok tre poeng mot ett av de seks topplagene i divisjonen.

Bekymringsfullt
Det bekymringsfulle er at vi sliter med å skape sjanser mot et lag som har sluppet inn 40 ligamål denne sesongen. Midtbanen, spesielt Tom Carroll og Niko Kranjcar, er langt fra gode nok, og det er god grunn til å stille spørsmål rundt kveldens formasjon signert Harry Redknapp.

Aaron Hughes erstattet Onuoha på høyre backplass og var et positivt bekjentskap.

Likevel, vi er fremdeles på 3. plass á poeng med Burnley på 2. plass. Lørdag venter et nytt lag fra divisjonens topp 6, Reading, på Loftus Road.
Ny TV-kamp, og en fin anledning å revansjere denne begredelige forestillingen.