AV STIAN KARLSEN

Da QPR rykket opp sesongen 2010/11 så sto laget med 41 poeng etter 20 kamper. QPR anno 2013/14 står med 42 poeng på samme antall kamper.

Forskjellene
Det er stor forskjell på laget fra 2010/11 til 2013/14. Da laget rykket opp spilte laget med en voldsom entusiasme, dog til tider litt naivt, kjempet som løver og hadde marginene med seg hele høsten. Troppen var faktisk av den tynne sorten og man var helt avhengig av at nøkkelspillere holdt seg friske og leverte (Taarabt, Faurlin og Hill).
Laget denne sesongen er bedre sammensatt, om enn langt mer kynisk. Nøkkelen til Redknapp er defensiv ryddig organisering med en stor sterk target-man (Austin) på topp, samt mer rullering på grunn av større bredde i troppen.

Bedre rustet
Spillemessig har vi ikke vært like imponerende denne sesongen sammenlignet med 2010/11, men vi ser likevel ut til å være mer forutsigbare (til å stole på) enn noen gang tidligere. Vi er ikke like avhengig av enkeltspillere som vi har vært og har god oppdekning til de fleste posisjoner i alle ledd. Solid er ordet som passer denne utgaven av QPR, og hva annet kan vi egentlig forlange?

Spillestil
De fleste av oss ønsker, og delvis forlanger, solid underholdning i tillegg til poengene. Championship er ikke ligaen for finspill, men erketypisk engelsk med knokler og muskler i sentrum. Vi får bære oss over med at poengene ruller inn på kontoen og at rosinen i pølsa forhåpentligvis heter opprykk. Da kan det loves at kynisme og endeløse mengder med tversover og støttepasninger er glemt som dugg for solen.

Hva kan gå galt?
I 2010/11 fikk vi spenning helt tilslutt på grunn av trusselen om poengtrekk. Den slags kan vi være trygge på at vi slipper denne sesongen, men opprykk er det selvsagt ingen garantier for uansett. Vi kan selvsagt gå på en sportslig smell uten poeng på en lang periode, men slik det ser ut nå så er dette et ganske usannsynlig scenario.

Vi kan være uheldig med at to lag finner fantastisk form og tar trepoengere i stor stil, og dermed presser QPR ut i playoff med poeng som normalt hadde holdt til direkte opprykk. Kan dog ikke se hvem to andre lag per dags dato som har kvaliteten til å gjøre noe slikt.

Noe som kan skje er at vi mister Harry Redknapp. Vi har allerede mistet Steve McClaren til Derby, og i disse tider sparkes det trenere i ganske stort monn. Det kan føre til uroligheter i garderoben. Harry er for tiden en trygg bærebjelke i QPR, og dersom "feil" mann overtar roret kan usikkerheten spre seg. I championship vil dette gi seg utslag på resultatetene. Personlig tror jeg det skal mye til at Harry Redknapp forlater denne skuta nå. Få jobber kan være mer spennende enn den han har for øyeblikket, og han tar neppe en redningsaksjon i premier league fremfor jobben han nå har. En landslagsjobb eller øvre halvdel av toppdivisjonen kan kanskje friste ham, men her blir det mange hvis-om-atte-dersom. Vi konkluderer med at Harry blir!

Jula blir viktig
Tar vi med oss et anstendig antall poeng (5-6) i julekampene så er vi nærmest i en drømmeposisjon ved inngangen til 2014. Da kan planlegging av opprykksfest, sykkeltur og posisjonering til premier league-spill starte for alvor.

Det er nesten en våt drøm og være QPR-supporter om dagen, og vi må klype oss i armen for å skjønne hva som faktisk skjer. Ambisjoner og drømmer er i ferd med å bli oppfylt med nytt treningsanlegg, ny stadion og en tilværelse i den øverste divisjonen.

Likevel har vi lov til å gråte en ørliten skvett over å forlate Loftus Road, ha redsel for at klubben mister sjel på veien, "tomme" tribuner på ny stadion og frustrasjon over at vi kan bli mer et kommersielt produkt enn en fotballklubb.

Sesongen 2013/14 skal vi uansett ha lov til å glede oss over, for den ser stadig mer lovende ut!

U R'sss