Av STEINAR SÆTHER

Forrige lørdag spilte vi den første av to kamper på rad mot de presumptivt største favorittene. Vi tok t-banen hjem fra Brua med æren i behold, sjøl etter et tap 1-2. Det var ei stund en viss fare for at vi kunne stjæle med oss det ene poenget, men en overivrig chilener var litt for hard i ryggen på en i blått. For å sette den kampen litt i perspektiv, må det sies at Chelsea ikke var spesielt gode og at Green sto en meget god kamp.

Manuel Pellegrini, landsmann av Isla og Vargas, har et mannskap som på tross av sin tredjeplass i ligaen, ikke får alle fasetter av spillet til å sitte for tida. Tallene totalt sett er 6-2-2 og 20-10, og de har bare Southampton mellom seg og Chelsea som leder PL. Avstanden er seks poeng og de er også seks mål bak i målforskjell. Forrige helg slo de den skranglete byrivalen United 1-0 på Etihad. Det blir sagt at City kunne fått tre straffer underveis, så et visst overtak hadde de uansett.

I Mesterligaen sliter laget voldsomt. 1-2 hjemme for hærlaget CSKA Moskva i midtuka sto ikke i manuset. Nå må laget vinne de to siste kampene for å ha sjanse på sluttspillet, og, for å være litt blærete, sjansen består i å banke Bayern München på Etihad, som allerede har kvalifisert seg, men som hater å tape, verdens beste klubblag som de er - med litt konkurranse fra Real Madrid.

Som jeg gjorde foran Chelsea-kampen lar jeg være å ramse opp hele stjernegalleriet. Men på grunn av skader blir det endringer i førsteellever`n som Pellegrini sender utpå Loftus Road halv sju norsk tid lørdag. Spillere som Tourè, Kolarov, Kompany og Silva hangler tilstrekkelig til at tribunen blir deres eventuelle Loftus Road-opptreden denne gang. Viktige spillere, bevares, men ingen av dem har vært enestående til nå i sesongen. Erstatterne er gode og Lampard er klar igjen, Nasri er spillesugen så det holder

Jeg vil allikevel nevne to sentrale spillere som garantert spiller fra start. Målvakta Hart er bunnsolid og det er ikke uten grunn han er den ubestridte ener for England. Toppskårer Sergio Agüero har netta ti ganger på ti kamper, altså dobbelt snitt av vår egen måljeger Charlie Austin - som på sin side er i topp skåringsform nå. Agüero elsker motstand fra London, han har 21 mål på 30 kamper mot sånne som oss. Han har forøvrig skåra seks av City sine siste sju i serien.

Harry har endelig fått et luksusproblem, han får tilbake de fleste av de skada spillerne til denne kampen. Men er det noe hensikt å endre midtbanen slik den har spilt de siste kampene? Vel har vi kun èn seier og to tap tre kamper bakover i tid, men ting har blitt rimelig bra mot middels motstand og jeg stemmer for at Sandro og Henry starter sentralt også i denne kampen, så får heller Barton eller Mutch eller Kranjcar komme innpå om de førstnevnte møter veggen nå. Nedum blir på benken i og med at også Isla spiller seg opp. Midtstopperne forblir de samme, og i den sammenhengen tillater jeg meg å be til høyere makter om at Dunne ikke netter feil vei igjen. Seks av hans sjølmål kom i City-karrieren hans. Yun er bankers til venstre, lengst framme er Austin det samme sammen med Zamora eller Vargas.

Det kunne forøvrig vært interessant å se Nedum på høyreback fra start, Isla som høyre kant og Vargas ved siden av Austin. Bare en tanke...

Lagene i mellom leder City 22-16-12, City er altså ikke den verste klubben å møte. På en annen side, det blir ofte harde tak lagene i mellom: På de siste åtte kampene har det blitt delt ut hele fem røde kort, sist ut var vel tidligere City-spiller Joey Barton en vårdag på Etihad, da med vår trøye. Dere veit hva jeg mener. Dommer Dean deler ellers ut fem gule i snitt denne sesongen, så litt høstfarger blir det kanskje utover kvelden lørdag, jeg trur dog ikke på noen knottekamp.

Pellegrini og hans disipler er naturlige favoritter. Dog er det lov å drømme om et godt resultat mot et mannskap som ikke helt får ut potensialet sitt. Klart det er fristende å tippe på hjemmeseier til 6,50 på langoddsen til Norsk Tipping, jeg holder en litt mer edruelig tone og sier målfattig eller målløst. Sagt på en annen måte 1-1 eller 0-0. Ikke dårlig det heller