Av STIAN KARLSEN

QPR fikk en Financial Fair Play-bot som betyr at klubben må betale £17 mill. i løpet av de neste 10 årene, og enda £3 mill. i rettslige utgifter. I tillegg fikk man en transfer embargo for januarvinduet 2019. 

Det er likevel noe som åpner for at det kan komme inn spillere også i dette vinduet. Her er kriteriene for dette:

  • Overgangen må være gratis
  • En spiller i A-troppen må forlate klubben før man kan hente noen. 
  • Lønnen til spilleren som kommer må ikke overstige 75% av lønnen til spilleren som går. 
  • Uansett kan ikke spilleren tjene mer enn £11,500 i uken. 

Et sannsynlig scenario er at Idrissa Sylla forlater QPR dette vinduet. Sylla er høyt på klubbens lønnsliste og kan gi rom for å hente en spiller på "normal" championshiplønn. 

QPR kan også signere U23-spillere. Her kan de også betale en overgangssum, men det er en forutsetning at spilleren ikke spiller for QPR før starten av neste sesong. Det betyr i teorien at QPR kan handle alle spillere opp til og med 23 år, sende de ut på lån eller bruke dem på U23-laget. 

Spillere ut
Det er ingen som kan nekte andre klubber med å komme med bud på våre spillere. Les Ferdinand var kategorisk på at QPR ønsker å beholde alle sine spillere og ikke har økonomiske behov som gjør at man må selge. Det skal trolig legges mye penger på bordet for å sikre seg f.eks Eze eller Freeman. 

Salget av Alex Smithies i sommer sikret betalingen av FFP for sesongen 2018/19 så klubben er ikke lenger i akutt behov for inntekter via salg. 

Når vinduet åpner igjen etter sesongen så har QPR "sonet" dommer ferdig og kan jakte spillere på lik linje som andre klubber. 

Trolig hadde dette uansett blitt et ganske rolig overgangsvindu uansett, så denne bestraffelsen lever vi ganske fint med. 

For dere som drømmer om en Adel Taarabt tilbake til QPR, så er vi altså helt avhengig av å sende noen på dør før han skulle komme inn. Tony Fernandes har dementert Taarabt-ryktet på Twitter og sier sjansen er null for at han kommer. Undertegnede er svært fornøyd med akkurat det. Det tar nemlig ikke lang tid før hele kurven med epler begynner å råtne dersom man legger ett råttent eple oppi! 

U R´sss