Av STIAN KARLSEN

Viktig at laget klarte å slå tilbake etter svake forestillinger i serien mot Barnsley og spesielt Preston forrige helg. Nå var den defensive tryggheten tilbake på plass og Wigan skapte ikke all verden i løpet av 90 minutter.

Syv endringer
Jimmy gjorde syv endringer på laget som slo Rochdale i ligacupen i midtuken. Det var ingen Sandro i troppen og heller ikke Steven Caulker spilte. Caulker skal visstnok slite med en liten strekk, noe som er påfallende rett før overgangsvinduet stenger.

QPR stilte med Smithies mellom stengene igjen etter at Ingram vikarierte mot Rochdale. Perch og Bidwell tok sidebackene, mens Onuoha og Hall spilte på stopperplass.
På misten var det igjen Luongo og Henry som skulle stabilisere, med Ngbakoto og Cousins på hver sin kant. Chery skulle være kreativ kraft med Polter foran seg på topp.

Best i gang
QPR kom best i gang og testet Bogdan i Wigan-buret med "løskrutt" fra distanse ved et par anledninger. Chery og Ngbakoto hadde begge skudd fra distanse uten å få skikkelig klem på det.

Defensivt hadde laget god kontroll. Unntaket var på defensive dødballer. Etter 40 minutter så gikk ballen inn bak Smithies etter at Morgan fikk stå helt alene på bakre stolpe. At han var offsideplassert skal vi prise oss lykkelig for.

Fartsfylt åpning og scoring!
Den andre omgangen åpnet livlig. Først var det Wigan som var nær da Powell skar inn i banen og avsluttet rett utenfor stengene til Smithies. QPR gikk rett i angrep og fikk et frispark på høyresiden. Den presise dødballfoten til Bidwell har gitt QPR en ny dimensjon og ble denne gang avgjørende.
Frisparket endte på hodet til Polter som la den ned i feltet. Der dukket "the Chief" opp og hamret ballen i nettet, som han aldri skulle gjort annet, fra 10 meter. QPR var i føringen!

_90949729_rexfeatures_5848463af.jpg
Kapteinen ordner opp! 0-1!

Kontroll
Den neste halvtimen hadde QPR god kontroll på begivenhetene og hjemmelaget skapte nesten ingenting. Det som kom tok Onuoha og Hall seg av på glimrende vis. Begge stopperne våre hadde en ordentlig god dag på jobben.
Jimmy gjorde det første byttet sitt sent denne gangen da Chery måtte overlate plassen til Borysiuk med  i underkant av 10 minutter igjen å spille.

Presset
Mot slutten av oppgjøret satset Wigan mye på å få utligningen og presset QPR bakpå. Wigan skapte et par gode muligheter ved innbytter Gomez og Will Grigg, men QPR var nærmere 2-0 enn utligningen da Polter snek seg inn bak Wigan-forsvaret, men avslutningen var svak og Bogdan reddet komfortabelt.

Da dommer Chris Kavanagh blåste i fløyten etter tre ekstra minutter kunne QPR-spillerne strekke armene i været og juble for tre fortjente bortepoeng. En deilig arbeids og lagseier som bør være en stor boost for lagmoralen til disse gutta.

Bestemann
I følge kommentatorer så var Nedum Onuoha QPR's bestemann denne ettermiddagen. De hadde ikke sett Onuoha bedre for QPR. Litt ekstra kreditt fikk også hans makker Hall og Polter. Tospannet Hall/Onuoha var tilnærmet feilfrie i løpet av 90 minutter, mens Polter får ros for sin voldsomme arbeidskapasitet.

Hardt kampprogram
Etter voldsomt kampprogram siden sesongstart så er det nå ei lita pause med landslagsspill, og en spennende avslutning på overgangsvinduet. Blir Caulker og Sandro? Er det noe spennende på vei inn portene på Loftus ROad?
Etter pausen er det full rulle igjen med hele 7 kamper på tre uker.

Vi grugleder oss til Blackburn gjester Loftus Road den 10 september!

 

Wigan-QPR 0-1 (0-0)
Mål:
Onuoha (48)

QPR: Smithies, Perch, Hall, Onuoha, Bidwell, Henry, Luongo, Ngbakoto, Cousins, Chery (Borysiuk 81), Polter

Avslutninger
9 - 10

Avslutninger på mål
1 - 3

Cornere
3 - 0

Offside
8 - 0

Frispark
15 - 8

Gule kort
4 - 3

% Ballbesittelse
56 - 44

 

U R'sss