Av STIAN KARLSEN

For en liten uke siden, etter 0-3 for Barnsley, så det ganske stygt ut for Warburton som manager etter syv kamper uten seier. Det snur fort i fotball og Warburton er neppe noe tema lenger etter to strake trepoengere. Begynner vi å se konturene av noe enda bedre?

Mark Warburton overrasker oss sjeldent med sine laguttak. Ei heller denne gangen. Dieng har vist seg å bli vårt soleklare førstevalg mellom stengene. Endelig har vi en keeper som utviser trygghet og autoritet i feltet og med ballen i beina. Foran seg hadde han en forventet firer i Kane, Barbet, Dickie og Hamalainen.

På midten fikk ikke matchvinner mot Cardiff innpass, så vi startet med Carroll og Cameron defensivt. Oppskriftsmessig var det at Osayi-Samuel og Adomah startet på kantene og at Chair ga støtte til ensomme Dykes på topp.

Masse action fra start
Det var på grensen til ellevilt i starten av matchen. Her kunne det fort vært både to og tre scoringer innenfor de første 10 minuttene.

Chair fikk en corner etter å ha fått blokkert et skuddforsøk tidlig. På den påfølgende corneren var det Osayi-Samuel som forsøkte skuddfoten fra hjørnet av 16-meteren, men uten helt å lykkes.

Like etter var polakken Jozwiak som testet Dieng med et lavt skudd etter å ha blitt spilt gjennom av Rooney. Rooney var hjemmelagets kaptein og soleklart den største trusselen de hadde å by på offensivt. Waghorn hadde ballen i mål, men ble avblåst tidlig for offside.

Etter kun seks minutter så kom et av kampens høydepunkter da Adomah gjør strålende ting med ballen og legger inn på lengste stolpe til Dykes. Dykes treffer godt på hodestøtet og setter ballen, helt riktig, via bakken mot det lengste hjørnet. Gode , gamle David Marshall hadde tyngden på feil fot, men fikk fistet ballen ut i feltet igjen med en hånd. Strålende forarbeid, nydelig heading og en fantastisk redning.

Chair og Rooney
Halvveis i omgangen blir Chair spilt fri i midten av Kane. Han tar et par touch og blir blokkert akkurat tidsnokav et desperat Derby-forsvar.

Begge lag hadde sine muligheter og drøye halvtimen var spilt da Rooney skulle vise seg frem som avslutter. Han kom på et «dypt» løp fra midten og blir spilt perfekt gjennom av en våken Jozwiak. Avslutningen fra 15 meter kryper langs gressmatten hvor en kattemyk Dieng er nede og kommer på ballen før den triller videre og like utenfor stengene.

Det roet seg  ganske kraftig etter en heftig innledning og inn mot pausen var det ingen av lagene som kunne tilrive seg momentumet i matchen.

0-0 til pause var litt flatterende etter åpningsminuttene, men uavgjort var i bunn og grunn helt riktig.

Etter pausen var det hjemmelaget som åpnet best. De fikk sin store sjanse da Wayne Rooney ladet kanonen på halvvolley fra drøye 20 meter. Rooney viste at teknikken har han i behold. Skuddet var knallhardt og via den høyre stolpen til Dieng og til utspill.

Rett før timen spilt hadde QPR frispark på venstresiden som ble slått av venstrebeinet til Tom Carroll. Lavt inne i feltet blir ballen fluktet videre til Dickie som, litt plums på, avslutter rett utenfor fra 8 meter.

Bytter
Warburton gjorde først et dobbeltbytte, med Dykes og Adomah ut. Inn kom Dom Ball og Macauley Bonne, noe som medførte at Carroll gikk lenger frem i banen og Ball tok plass ved siden av Cameron for å beskytte den bakre fireren.

Fem minutter senere kom det tredje og siste byttet for dagen fa Chris Willock erstattet Bright Osayi-Samuel. Han måtte av banen etter å ha blitt taklet hardt noe tidligere. Vi krysser fingrene for at det ikke er en skade av betydning. En Osayi-Samuel er viktig for dette mannskapet.

Byttene så ut til å gi laget litt energi etter å ha blitt presset bakover på banen en periode.

Bølget
Det var en helt åpen fotballkamp og det ble etterhvert ganske klart at det laget som scoret først ville ha enormt gode muligheter for tre poeng. Etter 74 minutter spiller Jozwiak fri på vår høyreside, i noe som lignet offside. Han får opp blikket og ser innbytter Kazim-Richards alene foran mål og prøver å sette ham opp. Rob Dickie kommer skliende inn som en reddende engel og avskjærer pasningen i siste hundredel.

QPR kom stadig høyere i banen og Todd Kane fikk en sjanse litt senere. En flott krosspasning fra Willock satte opp Kane i god skuddposisjon. En spiss hadde nok satt avslutningen på mål, og det hadde vært for godt til å være sant at Kane hadde scoret to kamper på rad. Avslutningen gikk knallhardt i nettet – på utsiden av målet.

Bonne hadde et skuddforsøk som ble blokkert, og hadde gitt forvarselet på hva so skulle komme til å skje.

Avgjørelsen
Etter å ha spilt 88 minutter kom den forløsende avgjørelsen av matchen. Rob Dickie brøt ballen såvidt inne på Derby sin halvdel, og forserte noen meter frem. Han ser at det ligger to spillere mot bakre stolpe og venter på innlegget og slår/skrur ballen i den retningen. Macauley Bonne viste oss i debuten at han er farlig i luften og gjentok dette igjen. Steg til værs og fikk perfekt kontakt med innlegget og headet ballen utagbart i mål bak Marshall.
Da skjønte vi at det ble seier!

Etter fire overtidsminutter, hvor QPR var tålmodige med ball, så blåste dommeren av oppgjøret. Vi hadde vunnet to kamper på rad og det var ikke vanskleig å se at denne var viktig!

Bestemann
VI har endelig blitt solide bakover. Dette er et resultat av en trygg keeper med ganske faste konstellasjoner i den bakre fireren. Rob Dickie sonet karantene sist, men var tilbake med brask og bram i dette oppgjøret. Han er god til å lese spillet, takle og forsere med ball. Han jobber knallhardt og kopromissløst og er en stor bidragsyter til at vi har skjerpet den defensive biten kraftig til denne sesongen. I kveld var han veldig, veldig god! Trolig vår beste.