Da var vi kommet til sesongens siste match. Litt av en reise...

En, for anledningen, dresskledd Marti Cifuentes har allerede på magisk vis sørget for at QPR spiller i championship også neste sesong. Dermed hadde denne kampen svært liten betydning for hverken Coventry eller QPR. Det skulle sette et lite preg på begivenhetene.

Cifuentes gjorde mange skifter på laget som banket Leeds forrige fredag. Joe Walsh startet i mål, og det betyr nok at vi har sett Asmir Begovic for siste gang i QPR-trøya. Veterankeeperen er sterkt linket til Celtic. Paal, Cook, Fox og Cannon var omtrent en backrekke som man kunne forvente. På midten var det Dixon-Bonner og Hayden som skulle ta ansvaret defensivt. Offensivt var det ingen bytter med Chair og Willock på hver sin kant, Andersen i midten med spydspiss Dykes helt på topp.

Det var relativt lavt tempo i innledningen og den første halvtimen var det en avslutning mellom stengene. Det var Lukas Andersen som fyrte av et skudd fra 25 meter. Skuddet var passe slapt, og når det i tillegg gikk midt på keeper Collins så kan det knapt kalles en sjanse.

Boom Chair!
Det var Coventry som hadde ballen mest den første halvtimen, men QPR hadde stort sett god defensiv kontroll. Etter 33 minutter skulle det, ut av det blå, smelle fra kruttstøvlene til Ilias Chair på noe som lignet på en overgang. Dixon Bonner på venstresiden finner Ilias sentralt i banen. Han avanserer 10 meter og skrur ballen med høyrebeinet elegant inn i Collins sitt venstre hjørne. Utagbart fra 25 meter Det e berre lækkert!!

Målet skaper litt liv i oppgjøret, og Coventry ypper seg i etterkant. De kommer til en god sjanse da ex QPR-spiller Jake Bidwell finner hodet til van Ewijk i boksen. Joe Walsh varter opp med en fin redning.

0-2, Morgan Fox
QPR vinner et frispark på hjørnet av 16-meteren etter 40 minutter. Vi fyller opp boksen og gir Lukas Andersen noen alternativer. Andersen legger ballen hardt mot bakre stolpe hvor Morgan Fox kommer stormende. Han blir mer truffet enn at detblir en avslutning fra kloss hold, men ballen ender uansett opp over målstreken og QPR leder 0-2. Den stillingen står seg til pause.

QPR hadde ikke ledet en seriekamp til pause med to mål på de 44 første forsøkene. Nå har det skjedd to ganger på like mange forsøk:)

Coventry-press
Etter hvilen så var det en noe åpnere match, og spesielt hjemmelaget hadde litt mer vilje. QPR virket veldig fornøyd med prestasjonen og gjorde et forsøk på å "parkere bussen". Det førte til noen kontringer, men først og fremst til et jevnt konstant press fra Coventry. Joe Walsh måtte virkelig jobbe for lønna og viste seg tilliten verdig med flere fine redninger og inngripener.

Det konstante presset varte i drøye kvarteret før Cifuentes gjorde grep. Adomah, Colback og Field kom på banen for Willock, Andersen og Hayden.

Glad plassen var reddet
Seieren mot Leeds berget plassen, og godt var det når man fulgte de andre kampene i championship denne ettermiddagen. Alle bunnlagene tok ledelsen i sine kamper, og det ble en thriller som varte helt inn. Blackburn, som startet sesongen godt og ikke har vært under streken hele sesongen, var plutselig avhengig av å ta med seg poeng borte mot serieleder Leicester for å redde plassen. Pulsen til Rovers-fansen var nok på høygir en periode, men fikk et pusterom da Szmodics ga dem ledelsen etter 68 minutter.

Birmingham lå på det tidspunktet på nedrykksplass, selv om laget ledet 1-0 mot Norwich.

Kampen om opprykk var i realiteten avgjort, og enda mer klart utover i matchene ettersom Ipswich gjorde jobben mot Huddersfield samt at Leeds slet fælt hjemme mot Southampton.
Forutsetningene var at Ipswich måtte tape og Leeds vinne for at de to lagene skulle bytte plass på tabellen. Vi gratulerer Ipswich med en imponerende sesong og opprykk til Premier League.

Tilbake til Coventry
Vår match jevnet seg mer ut etter byttene. Ilias Chair var nær ved å gi QPR 3-0 etter 72 minutter. Nesten en kopi av 1-0, men denne gangen traff skuddet i stanga via keeper Collins.
Tempoet i matchen sank dramatisk og med mange stopp i spillet, bytter etc., så virket begge lag mer motivert for ferie enn noe annet.

Nytt liv
Etter dødtid ble det tilslutt blåst litt liv i kampen igjen med en scoring. Etter 83 minutter var det hjemmelaget som skulle finne grunn til jubel.
Wright dro seg fint til dørlinjen i 16-meteren og vippet ballen elegant på bakre stolpe. Jack Colback glapp i sin markering av Jamie Allen som fikk en enkel jobb med å heade inn reduseringen.

Coventry fikk fornyet entusiasme og så sitt snitt til å ta med seg poeng likevel.

De siste 10 minuttene var knapt QPR over midten, men forsvarte seg heroisk. Coventry pumpet baller inn i feltet og håpet på noen tilfeldigheter, som heldigvis aldri kom.

QPR vinner siste seriekamp og avslutter sesongen med stil. Det er god grunn til allerede se fremover mot sesongen 2024/25.

Opp og ned
For dere som skulle lure på det. Ipswich rykker sammen med Leicester opp til Premier League. Nedrykksdrama var det hele veien, men tilslutt ble det Birmingham som må ta den tunge veien ned i League One sammen med Huddersfield og Rotherham. Dette til tross for at de gjorde jobben sin mot Norwich.

Sheffield Wenesday (hvem hadde trodd det for to måneder siden), Plymouth og Blackburn kunne juble litt ekstra for seier og sikret plass på sesongens siste dag. Drama som alltid...

Coventry-QPR 1-2 (0-2)