Preston er et lag vi har slitt enormt mot i nyere fotballhistorie og det så lenge ut til at historien var på vei til å gjenta seg nok en gang. Heldigvis så gravde gutta dypt og fikk snudd oppgjøret i striregnet på Loftus Road.

Laguttaket som utførte hovedoppgaven mot Preston var følgende 11:

Dieng, Barbet, Dunne, Dickie, Odubajo, Willock, Johansen, Ball, Chair, Gray, Dykes.

Stefan hadde fått ristet av seg sin hamstringskade og var klar til kamp, mens Sam McCallum måtte kaste inn hånkleet av samme årsak. På benken satt Archer, De Wijs, Austin, Amos, Adomah, Dozzell og Kakay.

Styrte det meste
Innledningsvis så var det ingen tvil om hvilket lag som skulle styre det som skjedde på gressmatten. QPR tok tak i ballen og kampen fra start. Det var likevel en kontring som skulle til for at QPR fant nettmaskene først.

Dieng plukket et innlegg og kaster raskt ut til Chair sentralt. Han setter fart og avanserer langt inn på Preston sin banehalvdel før han slipper ballen ut til venstre til Gray. Gray slår lavt inn mot Dykes som er i en duell foran mål. Avslutningen hans blir først blokkert og ballen blir liggende under beina på Preston-forsvareren. Dykes strekker på et vis ut tåa og tupper ballen inn i hjørnet fra fem meter. Spesiell scoring da ballen i utgangspunktet ser "låst" ut mellom bena på forsvareren, men Dykes treffer ballen rent og det er helt utagbart for Iversen bakerst hos Preston.

Trykket på for nummer to
Etter scoringen leter QPR etter nummer to.Willock var sværtlivlig i innledningen og testet både forsvar og keeper ved flere anledninger. Etter 27 minutter så skulle det likevel bli ganske så stille på Loftus Road. Preston kontrer kjapt og vi avdekker nok en gang svakheten med en trebackslinje i kamper man dominerer. Dunne er for sent ute i løpsduellen med Riis Jakobsen som kommer alene, dog ganske skrått, mot Dieng. Han pirker ballen mellom beina på Seny og den triller sakte over linjen til utligning 1-1.

Det varet av vendepunktene i kampen. Etter dette var det jevnspilt omgangen ut. QPR hadde mistet momentumet og kontrollen.

Begge lag hadde sine brukbare sjanser før hvilen, uten at noen av lagene kom virkelig nært eller satte scoring nummer to. 1-1 var litt skuffende til hvilen.

Verre skulle det bli
Man hadde knapt rukket å sette seg til rette for nye 45 minutter da ballen skulle ligge bak Dieng. Denne gangen ble ballen løstet til Maguire i feltet som fikk skutt skrått fra høyresiden. Dieng reddet, men ikke mer enn at ballen fikk en retningendring inn i femmeteren. Der dukket Josh Earl opp og kunne enkelt pirke inn ledelse 2-1  til gjestene.

Etter denne scoringen virket det som om veien tilbake i kampen ble for lang for QPR. Laget virket etterhvert til å gå helt opp i limingen og mistet all struktur når timen var spilt. Denne perioden er det svakeste vi har sett av QPR på lange, lange tider og det virket langt mer trolig atPreston skulle øke ledelsen enn at vi kom til utlgning.

Vendepunkt nummer to
Kampen skulle endre kraftig karakter omtrent midtveis i den andre omgangen. Den største enkelthendelsen til dette vendepunktet var en annulert scoring og to bytter. Spesielt "scoringen" endret kampen. Dickie viser fandenivoldskhet og avanserer i banen før han bøyer en krosser inn på hodet til Dykes. Dykes strakk seg så langt han kunne og fikk hodet på ballen og styrte den elegant lengstehjørnet fra 12-13 meter. Dykes trodde lenge han hadde utlignet, men på motsatt side stod assistendommer med flagget oppe for offside.

Vi fikk aldri noen god reprise på situasjonen, men undertegnedes mistanke er at det var en kontroversiell avgjørelse og annullere. Dette virket til å tenne lagmoralen og man fikk like etter inn friske bein i Amos og Austin for Johansen og Gray.

Derfra og kampen ut trodde QPR på egne ferdigheter, og det var en befrielse og se at 2-2 kom allerede etter 72 minutter. En godt slått, høy corner, fra Chair havner, etter litt panikk i femmeteren, hos Jimmy Dunne som banker den i mål fra kloss hold.

Vinnermål av det bisarre slaget
Kun tre minutter etter utligningen så skulle kampen avgjøres. Lyndon Dykes skulle bidra sterkt til at dette ble en svært spesiell scoring, da han jaget ball og forsvarer. Dykes vant duellen og falt til bakken, men rakk og heade ballen videre fra liggende posisjon til Charlie Austin som fyrte på Iversen. Iversen reddet og ga retur, Dykes hadde i mellomtiden kommet seg på beina igjen og fikk satt opp Ilias Chair i god posisjon denne gangen. Chair gjorde ingen feil på avsluntingen og satte den utagbart ned i IVersen sitt venstre hjørne- 3-2 til QPR og stadion rocket igjen.

Warburton satte inn De Wijs med 10 minutter igjen for å sikre det defenive da han tok av Chris Willock. Det var til tider Preston press i sluttminuttene, men QPR tok kontringene som kom og var nærmere der enn Preston var utligning. Charlie Austin brukte all sin rutine og var en god bidragsyter til at QPR fikk de nødvendige frisparkene og "hvilepausene" i hektiske minutter mot slutten.

Da dommer Jeremy Simpson endelig blåste av oppgjøret så var det tydelig at det var en veldig godt fornøyd og lettet gjeng som strakk armene over hodet. Tre nye poeng var klarert og QPR er tilbake på playoff-plass i "Bingoligaen" championship.

Dykes og Ball
Skal man fremheve noen i dette oppgjøret som bar QPR-trøyer så er det Lyndon Dykes og Dom Ball som fortjener litt ekstra. Begge har en herlig innstilling og er kompromissløse i alle dueller. Dom Ball er en mann som man kan ta med seg i "krigen", som blør for drakta og gjør langt mer enn bare å være "vaktbikkje" foran backene våre. I dag er han god også med ball. Dykes er litt samme typen, men i dag er han spissen vi trenger i tillegg. Han lukter farligheter og kjemper heroisk for laget. Blir belønnet med en scoring, tvilsom annullering og en assist denne gangen. Den liggende headingen til Austin blir selve symbolet på det Dykes driver med. Herlig!

Stefan Johansen har en relativt rolig dag på jobben med sine 69 minutter. Mangler endel på å være opp mot sine beste kamper, men klarer likevel å prege banespillet uten og briljere.

QPR-Preston 3-2 (1-1)
Dykes (17), Riis Jakobsen (27), Earl (46), Dunne (72), Chair (75)