Det var en regntung og kald desemberkveld i Reading dette. TV-kameraene kunne avsløre striregn kampen gjennom og enkelte spillere måtte varme "puselankene" sine med vanter. Torsdag kveld er uvant kampdag, men vi tar gjerne flere av disse dersom dette er utfallet hver gang.

Warnocks siste menn?
Mannskapet Neil Warnock plukket ut denne kvelden, i det som antagelig blir hans siste match som manager, var uten overraskelser. Charlie Austin på benken igjen og Yun ute med skade gjorde at det kun var en endring siden seieren mot Leeds sist.

Leroy Fer erstattet Yun og resten var uendret. Green i mål med backrekka Perch, Hall, Onuoha og Konchesky foran seg. Faurlin og Sandro dannet "muren" foran forsvaret, mens Fer hadde en mer offensiv rolle bak Phillips på topp. Hoilett på venstre og Petrasso på høyre fullendte midtbanen.

I prinsippet var vi uten spiss igjen. Uansett hva JET og Polter har vist på trening så kan de neppe være stinne av selvtillit etter disse laguttakene.

Slapp underholdning
Som TV-underholdning var de første 45 minuttene "dølle" saker. Det skjedde lite foran begge målene. Hoilett kom nærmest for QPR da han stjal ballen på motstanders banehalvdel og fikk skutt fra 15 meter etter 25 minutter. Avslutningen gikk midt på Readings sisteskanse Al Habsi, som har en fortid i norsk fotball og Lyn (2003-06)

Reading var nok det beste laget totalt sett i den første omgangen, men produserte svært lite farlig. De gangene det ble farlig var det på dødballer fra Norwood, men avslutningene var langt fra like giftige som "serven".

En kjedelig omgang med labert tempo, men de siste par minuttene bar bud om mer tempo og action uten at det endte i farligheter.

Bedre start på andre
QPR styrte kampen i innledningen av den andre omgangen. Junior Hoilett satte litt fart, Petrasso presset med litt mer energi og entusiasme. QPR tvang frem et par dødballer, men uten at det ble virkelig farlig i enden av dem

Etter drøye timen spilt gikk Faurlin i bakken etter å ha fått en albue over øyet. Et kutt som måtte bandasjeres, og en litt groggy Faurlin lagde frispark i farlig posisjon rett etter han kom inn igjen på banen. Austin entret banen til fordel for Petrasso når dommeren blåste for frisparket.

På det påfølgende frisparket så smalt det klokkerent  i tverrliggeren fra Reading-spiss Blackman. Robert Green fikk ikke opp armene og hadde vært sjanseløs dersom ballen hadde gått under treverket.

Åpent
Kampen åpnet seg gradvis opp utover i den andre omgangen. To gedigne muligheter i hver sin ende av banen kom med når matchuret krabbet mot 80 minutter.

Først var det Onuoha som bommet på en heading fra fem meter. Sjansen kom etter dødball fra midtbanen som Austin vant i lufta på sekstenmeteren. Ballen stusset videre i feltet og Onuoha var helt alene på fem meter, men satte ballen over målet til Al Habsi. Er man forsvarsspiller, så er man forsvarsspiller, men Onuoha skulle snart få sin revansj!

Kort tid etter ble Reading-innbytter Robson Kanu spilt gjennom alene på vår høyreside. Fri avslutning fra 13-14 meter, men også han satte ballen på utsiden av stengene. Reading hadde fremdeles ikke hatt en avslutning innenfor stengene!

Keepertabbe ble avgjørende
Det skulle gå 89 minutter før scoringen kom på Madjeski, og ikke overraskende kom det på en dødball. Heldigvis, for det føltes heldig, så kom den til QPR. Perch vant en corner fra høyre og denne ble slått av Faurlin, som hadde slått flere gode cornere denne kvelden. Den innoverskrudde varianten havnet på bakerste stolpe og der var Nedum Onuoha som headet ballen via bakken mot mål. Ikke noen goalgetteravslutning denne gangen heller akkurat, men hva gjør vel det så lenge resultatet er bra?

På streken sto det både forsvarsspillere og keeper, men Al Habsi mistolket spretten  på merkelig vis og ballen snek seg inn.

Keepertabbe ja, men gud hvor deilig det var likevel.

Reading prøvde seg i de fire tillagte minuttene, men QPR hadde få problemer med å holde dem fra livet. Kampen endte 0-1.

Perfekt bortematch
QPR spilte ikke pent, men akkurat så kynisk som man må være på bortebane i denne divisjonen. Tre poeng er tross alt det aller viktigste, og gudene må vite hva Neil Warnock serverer disse guttene i garderoben. QPR var i store deler av kampen bedre enn Reading i duellspillet og la ned den jobben og innsatsen som kreves for å lykkes. Det er ufattelig deilig å se for en supporter.

Best/svakest
Av spillere som man må trekke frem er igjen Faurlin. Han har desidert flest balltouch i løpet av kampen og er dirigenten i dette mannskapet. Ellers så er Hall, Onuoha, Sandro og Hoilett alle positive innslag. Konchesky, Petrasso og en malplassert Phillips (bedre når han ble trukket ut på kant da Austin kom inn) er de som kom dårligst ut av det denne kvelden.

Jimmy Floyd i posisjon
Alt i alt en solid laginnsats dette. Det er marginer som avgjør, men det er ikke tilfeldig hvilket lag som har disse marginene. Vi skaper dette selv og kan være stolt av denne seieren. Nå kommer Jimmy Floyd Hasselbaink (blir etter alle solemerker presentert som ny manager i morgen) inn og forventningene er nå tilrettelagt slik at vi kan jage playoff-plassene. Det var mer enn man tenkte for drøye tre uker siden!

Det kan vi takke Neil Warnock for. Hva den mannen har gjort for QPR finner man nesten ikke ord for. Takk igjen Neil Warnock!

Reading-QPR 0-1 (0-0)
Onuoha (90)

QPR: Green, Konchesky, Hall, Onuoha, Perch, Sandro, Faurlin, Fer, Petrasso (Austin 63), Hoilett (Chery 76), Phillips