Av STEINAR SÆTHER

Det blei kun et lavtrungende "hey-hey" fra meg 3 min på overtid da Phillips på litt heldig vis ordna 1-1 mot Bolton. Som jeg skreiv foran kampen så er ikke Bolton dårligere enn at de får med seg poeng fra annenhver kamp - selv om de lørdag var kjempeskuffa etter å ha tapt to poeng på en glipp av Amos. Skåringen til Clough junior kan du ærlig talt ikke unngå, han traff for godt til det, rundens mål uten tvil, og en heit kandidat til årets mål også. Vår alles bekymring er at vi skaper kun to reelle sjanser i hele kampen mot bunnlaget...

Ny tur opp til midt-England. Sheffield Wednesday har de siste åra plassert seg fra midten og nedover på tabellen, ugjerne nær nedrykksstriden. Så er ikke tilfellet denne sesongen. Akkurat nå er de innafor sluttspillssona for opprykk, og det er fortjent! Tallene for onsdagsuglene er: 14-11-7 og 49-34. Hjemme på Hillsborough har de imponerende 10-5-1 og 32-13, reisetallene blir da mer vanlige 4-6-6 og 17-21. Det er altså hjemme de er treffsikre småviltjegere. 

Det eneste tapet hjemme kom allerede på tampen av august mot Middlesbrough 1-3. Når en leser gjennom resultatene åpenbarer følgende faktum seg, at de slår absolutt alle lagene fra midten og nedover. Ikke et eneste poengtap mot disse! De slo også Birmingham som de kjemper side om side med der oppe hele 3-0. De har også holdt Burnley, Brighton og Derby til U. I ligacupen slo de først Newcastle borte 1-0 og dernest Arsenal 3-0 hjemme. Bare for å ha nevnt det også. 

Han har klart å gjøre et dugelig mannskap spiller for spiller til et veldig stabilt og godt lag, manager Carlos Carvalhal, portugiser av herkomst. I målet er Westwood selvskreven - når han er skadefri, og det er han ikke hele tida. 2 andre har delt 12 kamper seg i mellom. 5 mann får mer spilletid i forsvaret enn andre: Lees, Hutchinson, Pudil, Hunt og Loovens. Disse har alle deltatt i mer enn 22 kamper. Midtbanen består ofte av Kieran Lee, som var på lån hos oss fra Man Utd for 11-12 år siden som unggutt, da uten å gjøre furore. Med seg har han Bannan og Wallace hvorav sistnevnte ofte er nest sist på målene. 6-7 mann alternerer på de andre plassene. Fremst har Forestieri gjort nettsusen til sin med 12 mål. Nå har an fått selskap av en annen renommert spiss, Gary Hooper. Etter ankomsten fra Norwich har han gjort jobben sin med 10 mål totalt hvorav 8 på denne siden av nyttår. Tredjevalget Joäo har 6 mål, som igjen betyr at mannen som for to år siden var førstevalget, Nuhiu, nå er "ute".

Interessant skadesituasjon! Hos uglene er Forestieri ute med for mange gule kort mens to av de nevnte forsvarerne Hutchinson og Loovens blir sjekka opp mot kampstart i kveld for skader. To andre ikke fullt så viktige er definitivt ute med skade. McGeady, den innlånte vingen, er spilleklar igjen. Faurlin ventes å kunne delta for oss, ellers ser det greit ut.



Storscorer Forestieri soner heldigvis karantene i kveld

De 5 siste kampene oss i mellom på Hillsborough har gitt oss 4 tap og èn seier, samtidig har vi 2-4-1 på de 7 siste bortekampene. Det siste er litt betryggende mot et sterkt hjemmelag! Dog er jeg skeptisk foran møtet iunder flomlysene i kveld. Ser for meg at U er det beste vi kommer derfra med. Tipper tap 2-1, håper U og 1-1. På Loftus Road endte det målløst.

Come on U R`ssssssssssss!