Av DAG HÅKON HELLEVIK

QPR – Uxbridge 2-0
Charlie Kelman, Selvmål

Lørdag 2. juli 2022

Sommerens første treningskamp var som vanlig en gjennomkjøring av hele stallen og vel så det, med et lag i hver omgang og endatil et par innbyttere. Motstanderne fra Uxbridge er en gjeng amatører fra nabolaget i London Vest, med fotballmessig tilhørighet i Isthmian League på nivå 7. For dem var nok 0-2 et meget pent resultat.

Kampen gikk på Rangers nye treningsanlegg på Heston. For hjemmelaget var det taktiske opplegget det mest interessante. Michael Beale satte opp to 11’ere i rakjettnedtellingsformasjonen 4-3-2-1. To klassiske firebackslinjer (Jude-Boyd/ Dunne/ Clarke-Salter/ Hamalainen og Drewe/ Dickie/Gubbins/ Paal). Deretter to midtbanetreere hvor Johansen og Masterson spilte hver sin omgang bak henholdsvis Duke-McKenna/Dozzell og Owens/Bettache. Angrepstrioen foran dem igjen var henholdsvis Adomah/Thomas med Kelman som spiss, og Chair/Shodipo med Bonne som spiss.

Begge målene kom tidlig i kampen, og begge som et resultat av innsatsen til unge Charlie Kelman. Han scoret det første etter et pent oppspill fra Adomah og Hemalainen, og han la innlegget som en klossete motstander satte knallhardt i eget mål like etterpå. Det som etter 11 minutter så ut som starten på en kalaskamp stanset imidlertid på 2-0. QPR skapte en lang rekke sjanser naturlig nok, men keeper og stolpen tok i fellesskap det som kom.

I tillegg til sommersigneringene Jake Clarke-Salter og Ken Paal inneholdt lagoppstillingene en rekke U23-spillere med og uten erfaring fra førstelaget. Vi skal heller ikke glemme at Murphy Mahoney og Joe Walsh fikk hver sin omgang i mål. Det soleklare førstevalget Seny Dieng var ikke i aksjon, og heller ikke det soleklare fjerdevalget Jordan Archer. Seny, Ossie Kakay og Lyndon Dykes har alle spilt landskamper i juni og hadde fått en uke ekstra fri. Det hadde også Ilias Chair, men han spilte likevel 35 minutter. I tillegg manglet vi Chris Willock. Han måtte opereres for en hamstring-skade i våres og neppe blir å se i noen lagoppstilling før i beste fall mot slutten av august.

QPR første omgang: Murphy Mahoney, Akrell Jude-Boyd, Jimmy Dunne, Jake Clarke-Salter, Niko Hamalainen, Stefan Johansen, Steven Duke-McKenna, Andre Dozzell, Albert Adomah, George Thomas, Charlie Kelman.

QPR andre omgang: Joe Walsh, Aaron Drewe, Rob Dickie (Joseph Ajose 80), Joe Gubbins, Ken Paal, Conor Masterson, Charlie Owens, Faysal Bettache, Ilias Chair (Rafferty Pedder 80), Ola Shodipo, Mac Bonne.