Gaute er webredaktør for hjemmesidene til supporterklubben i Norge, www.ipswich.no. Der er  blant annet Loftus Road viet en egen flott artikkel. Den er vel verdt en titt!

Suppporterklubben deres er i størrelsesorden ganske lik vår egen, med i overkant av 500 medlemmer. Bildet på forsiden viser Ipswich-fans på vei til bortekamp.

Gaute stilte velvillig opp da han fikk noen spørsmål angående oppgjøret kommende lørdag.

Hvorfor falt valget på Ipswich Town?
Et valg som ble tatt i forkant av cupfinalen i 1978 - som sto mellom Ipswich og Arsenal. Jeg valgte å heie på Ipswich i den kampen - og de rundspilte favorittene fra London med flott fotball, vant kampen og cupen - og mitt fotballhjerte...
 
Favorittspiller i klubben i dag og gjennom tidene?
Ipswich hadde jo en storhetstid på begynnelsen av 60-tallet - da man vant sitt ligagull, samt på slutten av 70- og begynnelsen av 80-tallet - da man vant både cupen og det som da het UEFA-cupen (disse sammenfallende med managerperiodene til Alf Ramsey og Bobby Robson - som begge ble landslagssjef for England etterpå). En favorittspiller gjennom tidene vil selvsagt komme fra en av disse periodene - og for min del er det vel Kevin Beattie, en forsvarsklippe som måtte gi seg alt for tidlig på grunn av skadeplager. Bor enda i Ipswich - og har truffet han et par ganger på de turene vi har hatt over der.
Det er vel kanskje enda vanskeligere å plukke ut en favorittspiller på dagens lag - det er nå klubben man elsker, og i dagens fotball er ikke spillerne lenge i en klubb før de går videre til neste klubb. Men skal jeg velge noen - så får jeg vel si Luke Hyam, midtbanespiller som er fostret opp i klubben - og som nå er fast på sentral midtbane.

Styrker/svakheter i dagens mannskap?
Dagens Ipswich-stall fremstår som veldig jevnt besatt - og styrken er vel at man har denne jevnheten, med dekning og konkurranse om hver eneste plass på laget, og man svekkes ikke nevneverdig ved skader og utestengelser pga kort og sånt. Samtidig har man - etter min oppfatning - ingen "lirare"/"stjerne" som liksom på egen hånd kan skape noe ut av ingenting, og det er vel en svakhet.

Ditt forhold til QPR?
Har ikke et voldsomt tett forhold til QPR - og det kommer vel at det ikke har vært noen veldig interessante overganger klubbene imellom etter det jeg kan huske. Vi hadde jo Jim Magilton - som ble manager for dere en stund etter at han hadde takket for seg hos oss - og han satt på benken under den eneste kampen jeg har vært og sett på Loftus Road (QPR-Reading 4-1 i Championship for noen år siden).
Men laget har jo vært med en stund - og hvis jeg skal brainstorme fra gammelt av, så dukker det opp ting som kunstgress, Terry Venables og Les Ferdinand. Men dette var før de store pengene kom til klubben - og selv om jeg ikke akkurat vil si at jeg er imponert over hva man har fått ut av milliardene (?) som er puttet inn i klubben, så fremstår laget i årets Championship-sesong som utrolig sterkt.

Hva blir resultatet lørdag?
Hjemmeseier - 2-1. Noe som betyr at det absolutt ikke blir tilfelle - da jeg er en notorisk dårlig tipper. QPR har divisjonens beste spillerstall slik det ser ut nå - og vil score mye mål, spesielt når laget får satt seg skikkelig. Men i åpningskampen mot Sheffield Wed så synes jeg at man avslørte seg på svakheter i forsvaret (forsåvidt noe man har dratt med seg fra fjorårssesongen) - så jeg ser ikke bort fra at vi kommer til å score til helga.

Hvor havner de respektive lagene når status gjøres opp i mai 2014?
Før sesongen tippet jeg QPR på en femteplass - da jeg tok høyde for at laget ville være gjenstand for store utskiftninger og man ville bruke tid på å få laget til å bli samspilt. Men med de spillerne man har tilgjengelige - og man er vel heller ikke ferdige på transfermarkedet, så mener jeg de utvilsomt har de beste spillerne - og bør ta mål av seg til å vinne hele greia.

Jeg har tippet Ipswich til å kjempe om den siste play-off-plassen. Jeg er vel å anse som inhabil i en slik vurdering, og har satt dem på 6 plass. Men den generelle oppfatning til den jevne Ipswich-supporter vil jeg tro er at man ønsker fremgang og stabilitet - etter de siste års omveltninger både i spillerstall og managere. Man har brukt veldig mye lånespillere - og har havnet skuffende lavt de siste årene. En plass blant topp 10 vil nok bli oppfattet som bra av de fleste - men det viktigste er at man opplever positiv utvikling.

Vi ønsker Gaute og Ipswich lykke til, men det gjelder selvsagt ikke før helgen er fullført;)

U R'sss