Av STEINAR SÆTHER
 
Så skjedde det som vi kunne frykte men ikke ønsket, at Coventry stakk glade og fornøyde hjem med 3 poeng. Og hjemmeformen vår er som et langt og vondt år. Nettopp! For nå er det kun dager om å gjøre på at det er et helt år siden vi vant hjemme i Championship.
 
Hva gikk galt lørdag, da? I mitt hode var det særlig midtbanen som sviktet. Vanligvis solide Sam Field var direkte svak, Dozzell følte seg ikke helt hjemme i sin nye posisjon i Colback sitt fravær - og Colback har vært savnet i alle de tre kampene spilt etter det røde kortet. Nå er Colback endelig "back". Regner med at vi ser et klart forbedret midtbaneledd i kveldens kamp. Motstanderne har også lokalisert problemene vi har med å lukke avstander mellom Kakay og høyresida på midtbanen. Dette må rettes opp umiddelbart!
 
Leeds United under styring av tyske Daniel Farke har plassert seg på en 9. plass, og er 5 poeng og 11 mål bedre. Tallene sier 3-4-2 og 14-10. Etter en god periode med 2 seiere og ditto uavgjorte uten baklengs(!) blei de sendt hjem fra Southampton lørdag med 1-3 i bagen. Hjemmelaget trengte kanskje et høyst variabelt Leeds for å komme på sporet igjen etter en miserabel rekke med tap. Altså en konklusjon, ikke et spørsmål. Imidlertid tenker jeg på de helhvite som kandidater til en plass innenfor eller rett utenfor sluttspillet når status gjøres opp den gang da i mai.
 
Farke har så langt i høst sett til franske Meslier som førstekeeper. Klubben er godt forspent på den plassen med Darlow og norske Klaesson som alternativer. I forsvarsrekka er Ayling (usikker med skade nå) fortsatt et ess. Han har noen nye navn med seg som spiller det aller meste, så som Shackleton og Byram (vingbacker) og Struijk. Om det blir endringer er Rodon og Cooper høyaktuelle. Cooper spilte sist. Velkjente Dallas har vært skadet og står uten spilleminutter. Norske Hjelde har kun èn opptreden til nå. 
 
Midtbanen har en unggutt som vil vise igjen i en større klubb om litt, Archie Gray. Han er kun 17 og har spilt fra start i 7 av de 9 kampene, og har kommet inn i de resterende 2. Ampadu, Kamara, James, Summerville og toppskårer Piroe (4 mål) utgjør ofte midtbanen (2+3). Fremst har for det meste Rutter spilt. Lørdag kom Bamford inn som innbytter og fikk høstens første spilleminutter.
 
Var det noen som fikk seg en trøkk lørdag? Fortsatt har de helhvite noen ute, om det er noe nytt får vi vite en time før kampstart. Fox måtte tidlig ut for oss og er ute. Dunne er klar, men er han i god nok kampform? Reggie kan komme til å overta Kakay sin plass om kort tid - når kampformen blir god nok.
 
I mine øyne er Leeds favoritter, om enn ikke store. Vanskelig å se for seg hvordan de vil angripe kampen, men trolig går de rett i angrep. De er ivrige på å slå tilbake etter tapet sist. Det samme burde kunne sies om oss, men igjen, klarer vi å skåre mer enn èn gang? Det er nøkkelen til 3 poeng. Gjør vi det? Tviler...