Av STEINAR SÆTHER

Så kom sesongens første tap. Det var ikke overraskende Burnley med sin energi som klarte det.
Felles for de fire målene i mot i de to siste kampene er at spillere som framsto som bautaer i den lange sekvensen med null baklengs, nå gjorde juniorfeil. Og når pasningskvaliteten generelt, særlig lørdag, var under pari, har vi fått som fortjent.

Alle tar poeng
Bakfra kom ikke uventa reveflokken, som er mine andre direkte opprykksfavoritter, og overtok andreplassen. De har blitt eksperter på 2-1. Men som lørdagens serierunde viste, f.eks Yeovil - Nottingham (3-1), er det ingen som er udødelige av de presumptivt beste lagene, og ingen av de ditto dårligste er såpass daue at de kan avskrives totalt. Alle tar poeng, og derfor er ikke de to siste resultatene noe i nærheten av katastrofe. Wigan er for orden skyld nr. 14 med 15 poeng og to kamper mindre spilt.

Fjorårets to oppgjør foregikk i det aller helligste med begge oss som tapere når det blei satt to streker under svaret. Og sånn sett var det logisk at begge kampene munna ut i uavgjort. 2-2 på DW Stadium i desember og 1-1 på Loftus Road i april. Det var Shaun Maloney som tok fra oss det siste håpet om overlevelse da han måka inn et frispark over en halskort mur langt på overtid.

Europaligaen
Owen Coyle sitt mannskap er utvilsomt gode nok for en plass innafor de seks på toppen. Men som en kan forvente har deltagelsen i europaligaen kosta krefter - det er jo på grunn av den at denne kampen spilles nå. Begge lagene har skader, og jeg anser våre erstattere for å være bedre. Men så er det nå en gang sånn at hver kamp lever sitt eget liv.

Skader
Men tilbake til skadesituasjonen. Wigan mangler (heldigvis) allerede nevnte Maloney, begge toopkeeperne Al Habsi og Carson, som igjen baner vei for unggutten Nicholls. Videre er dugelige Ramis og Caldwell ute. Dette er tunge fravær. For oss hviler twitterkongen etter sitt femte kort lørdag. Få savner Zamoras bistand mens Harry savner Carroll. Jeg savner Onuoha og jeg håper at Magic Johnson (AJ) blir klar seinest til lørdag mot Derby. Skadefri blir han ytterst viktig utover vinter`n! Forresten: Cesar og Young har begynt å bevege ballen igjen :-)

På tross av 14.plassen er Wigan en av sju klubber i Championship som enda ikke har tapt hjemme. Og de tre siste hjemmeseirene har vært mot lag høyere plassert enn dem sjøl. På tross av dette trur jeg vi vil framstå sterke nok til minst en U.
Hovedtipset mitt blir dog 2-1 til oss med 1-1 som alternativ.