Av STEINAR SÆTHER

Jeg har sett kun tre fulle kamper denne sesongen og vi har tapt alle tre. Så det er fullt og helt min skyld at vi ikke leder med flere poeng. Sorry!

Fra spøk til Harry. Han fikk mye pepper etter tapet i Nottingham. Med Austin ute med skade og både Zamora og Johnson halvskada - de fikk hver sin omgang - hadde vitterlig Harry et problem.
Men vi sliter med å skape trøkk framover uansett hvem Harry velger både der framme og på midten. Ting går på tvers og gjerne bakover, og når vi endelig setter fart er det med for få folk og tempoet drepes derfor altfor fort. Dette gikk tidligere ganske bra, Austin skåra jo til slutt. Nå blir vi langsomt fortært.

Ny manager
Watford har fått seg ny manager, italieneren Giuseppe Sannino. Han har fått en god start med uavgjort borte i Ipswich og hele fire blanke fine mål mot Millwall hjemme - hvor vår gamle titan Danny Shittu fikk direkte rødt kort allerede etter 10 min.
Så hvorvidt det var Sanninos karer som gjorde sakene sine ekstremt godt eller Dannys tidlige dusj som innvirka så negativt vites ikke. Men Watford er nok i siget igjen for en periode etter Zolas goodbye.

Ustabilt
Det skjer ofte mye i kampene til Hornets. Tallene til hjemmelaget er 7-8-7 og 35-29. Dette gir 29 poeng og 12. plass, langt under forventningene til både klubben, fans og eksperter. Jeg innbiller meg at jeg var en av de mer skeptiske.
Hjemmeformen har noe med den relativt dårlige plasseringen å gjøre. 4-2-5 er ikke godt nok og hovedproblemet er førsteomgangene. Når laget gikk til pause med 2-0 over Millwall torsdag, var det første gang på elleve hjemmekamper de leda ved pause. De hadde til dess hele seks ganger vært under ved pause på Vicarage Road!

Italienere
Watford hadde en avtale med Udinese om utveksling av spillere (Zola brukte hyppig flere av disse), seinere blei dette omgjort til permanente overganger. Ser en på lagoppstillingene fra de seinere kampene er det få igjen. Mot Millwall starta to av dem og en tredje kan få starte mot oss.
Forestieri, som har 5 mål til nå. Toppskårer er Troy Deeney som har vært garnfisker 11 ganger. En duo, om det blir dem, som kan gjøre ting verre for oss.

Solid McGugan
Sentralt på midten er McGugan en ener, gjør aldri en dårlig kamp og har skåra 6 mål. I sin angrepsvillighet kan det hende Sannino starter med fem på midten og tre bak. Da vil naturligvis breddeholderne på midten trekke tilbake i backposisjon når det kreves.
Apropos forsvaret: 29 mål i mot forteller at spillet bakerst har gått bekostning av angrepsvilligheten. Har dog følelsen av at Sannino satser mer trygghet bakover med langt mer komprimerte lagdeler.
Ikke for å "drite ut" Almunia som har stått mellom stolpene i 18 av kampene, men han er ikke den tryggeste av målvaktene på dette nivået (heller). Foran Almunia har hele ni mann spilt i backrekka hvorav italienske Angella har vært den stødigste. Fitz Hall har 2 kamper.

Målgaranti?
Lagene i mellom har Hornets 6-0-2 hjemme. 0-0 har det ikke endt her siden april 1958! Jeg forventer mål i denne kampen også og ser dessverre for meg at vi blir pressa såpass hardt at et resultat 2-0 til hjemmelaget kan fort skje (igjen). Joey Barton er tilbake men det ligger litt for mye i lagets natur nå at det ikke blir kjørt hardt nok framover til at vi blir farlige.

Blir Austin spilt på tross av skaden sin? Spiller Zamora og Johnson hver sin omgang igjen? Kan Kranjcar spille spiss?