Av STEINAR SÆTHER

Det holdt hardt men vi klarte 1-1 borte på Hillsbrough for to uker siden. Utligning 5 min på overtid er ett poeng i gevinst. Fortjent eller ikke, det kommer kamper hvor vi gir vekk poeng på samme måte - på samme tidspunkt. Nå grugleder vi oss til turen sørvestover, for der venter nedrykkslaget Bournemouth FC på oss. Med lite gjestfrihet i blikket.

Byen ved samme navn er kjent som en ordentlig turistby. Denne delen av England, Dorset og omkringliggende, suger til seg flest turister av alle på hele øya, Skottland og Wales inkludert. Sommeren byr på bading, festivaler hvor særlig bakverk er ei egen nisje. Eller hva med en spesiell 10 dagers mat- og drikkefestival? Videre har de flere katedraler og andre bygg som ble satt opp i Victoria-tida. Apropos gamle dager, som beskrevet i omtalen før cupkampen mot Plymouth; også i dette distriktet var det mange som dro til det forjettede land via skuta Mayflower. 

Cherries rykka altså ned etter forrige sesong. Mang en spiller har forlatt klubben, kun noen har kommet inn. De tar med andre ord ingen sjanser på at de rykker opp på første forsøk. Ny manager i Jason Tindall, som i mine ører ikke klinger så veldig godt, eller optimistisk om du vil. 

Han har et sikkert kort mellom stengene i Begovic. Foran ham vil nok Cook, Mepham og Smith spille mange av kampene. På midten har Tindall sine beste spillere, la meg nevne Gosling, Lema, Stanislas og Billing som de foreløpig fremste. Som angripere vil jeg anta han velger Groeneveld og Solanke, men også Surridge vil bidra - sånn det ser ut når vi skriver midten av oktober. King reiste heller ingen steder, men er Championship rett base for ham?

Sesongstarten har vært tilfredsstillende, for en tredjeplass etter 4 kamper med 3-1-0  og 8-4. Kun Bristol City og Reading har full pott. Vi holder oss på midten med 1-2-1 og 6-5. Jeg ser for meg at vi kan ende omtrent der vi er nå mens Cherries skal slite med å ende opp innafor sluttspillssona. En av flere kandidater uten å være en klar kandidat.

Fredag kveld er det ikke nevnt skader hos noen av lagene. Imidlertid må vi huske at flere spillere på begge lag har spilt landskamper, og kan bli hvilt av den grunn. F.eks Dykes spilte samfulle 270 minutter for Skottland. Og nå blir det 2 kamper i uka framover, altså tett med moro for fansen og slitsomt for spillerne.

Vanskelig kamp for oss. En ting er sikkert, vi kan ikke reise dit som turister, gjestfrihet får vi ikke før etter +90 minutter - kjøpe en ispinne i kiosken. Hvis den ikke er tom... Vi må ta for oss mot et ganske aggressivt mannskap! Jeg ser for meg at hjemmelaget vil styre en del av begivenhetene og jeg vipper mellom 2-1 til Cherries og en tredje 1-1 på rad. Landet på 1-1. Spise kirsebær med kystfolket 🙂