Av STIAN KARLSEN

Massimo Luongo er avgårde og skal spille to matcher for sitt Australia i kampen om å kvalifisere seg til VM i Russland 2018. Australia skal ut i kvalifiseringsspill over to kamper mot Syria hvor vinneren skal møte et lag fra CONCACAF-regionen (Nord-Amerika) som siste kvalifiseringshinder før mesterskapet neste år. 

Conor Washington har allerede sikret seg kvalifiseringsplassen, i Norge sin gruppe, med sitt Nord-Irland. De har fremdeles en teoretisk sjanse for direkteplassen, men da må Tyskland og Norge slåes på henholdsvis onsdag og søndag. Lite trolig er det likevel siden det innebærer at Tyskland må tape begge sine gjenstående kamper. 

En annen spiller som bør klare å kvalifisere seg er Pawel Wszolek med sitt Polen. De leder sin gruppe med tre poeng foran Montenegro og Åge Hareide sitt Danmark når det gjenstår to kamper. De møter Armenia og Montenegro de to siste kampene og bør ha gode sjanser til å nå målet; VM i Russland.

Kazenga LuaLua og Yeni Ngbakoto skal forhåpentligvis ut og få spilletid for Kongo, mens Idrissa Sylla er med troppen til Guinea. Michael Petrasso kan også håpe på spilletid i Houston for Canada i en vennskapskamp. 

Ryan Manning, Reece Grego-Cox, Paul Smyth, Charlie Owens, Chris Paul og Niko Hamalainen er alle med i sine respektive lands tropper på U-nivå.