Av STIAN KARLSEN

Birmingham har fremdeles ikke vunnet denne sesongen. Rapportene gikk på at de har spilt bedre enn resultatene tilsier, men det var vanskelig å se mot QPR. 

QPR var det absolutt giftigste laget på St.Andrews kampen gjennom. Joe Lumley ble knapt satt på en prøve og hadde en bemerkelsesverdig rolig dag på jobben. "Clean sheet" på bortebane lar seg likevel høre. Lumley har spilt to kamper og fremdeles tilgode å hente ballen ut av nettet. 

Det var ingen overraskelser i startoppstillingen til QPR mot Birmingham. Vår nyeste spiller, Geoff Cameron, startet på benken. Ellers var det en endring på midtbanen på grunn av en liten kneskade på Josh Scowen. Cousins tok hans plass på midtbanen. 

Formasjonen McClaren har endt opp på for tiden er 4-2-2. Lumley i mål, med samme backrekka, som slo Wigan forrige helg, foran seg. Rangel, Leistner, Lynch og Bidwell. 

Midtbanen hadde Eze og Freeman i kontrollene, mens Cousins og Luongo gjorde jobben sentralt. Hemed og Wells startet på topp. 

Avventende
Kampen startet meget avventende. Tydelig to lag som føler seg i en presset situasjon. Birmingham og Garry Monk så ut til å føle aller mest på presset. Laget spilte i alle fall fullstendig uten risiko, til hjemmepublikummets store frustrasjon. 

QPR på sin side har sluttet å spille ballen mye langs bakken. I Innledningen av matchen så var det langt og høyt som gjaldt over hele fjøla, så satset man på at nedfallsfrukten skulle gi resultater. 

Mer QPR
Etter de første 20 minuttene, som var helt blottet for målsjanser, så tar QPR etterhvert tak i matchen. Hemed, Wells, Freeman og Eze utgjør det QPR kan tilby offensivt i spill. Leistner og Lynch bidrar på offensive dødballer. 

Offensive dødballer ble det en del av etterhvert. Birmingham-spillerne var på etterskudd veldig ofte, og spesielt duellen Eze mot Gardner ga mange frispark til bortelaget. 

Likevel ble det mye løskrutt, men etter halvtimen var det nærme. Freeman slo frisparket fra 30 meter og Leisner ristet av seg sin markering. Fra 8-10 meter kom han til avslutning, dessverre gikk headingen over mål. 

Birmingham hadde ekstremt lite å tilby offensivt og den eneste spilleren som virket til å være truende til å stelle i stand trøbbel var spanjolen Jota. Det blir for lite, og QPR-forsvaret hadde god kontroll. 

0-0 til pause var helt greit. 

Best etter pausen også
Fra garderoben gikk QPR rett i strupen på hjemmelaget. Timer Hemed kom til et par brukbare muligheter, men da vi hadde spilt timen så kom til da kampens desidert største mulighet. Den var det QPR som produserte og det var da også strålende forspill som førte til muligheten. 

Luongo, Hemed spiller én touch og finner tilslutt Freeman med en stikker. Han avslutter med godfoten fra 15 meter, men får ikke ordentlig klem på avslutningen. Upresset fra 15 meter så skal du avslutte bedre Freeman! 

Roet seg
Kampen roet seg ned igjen midtveis i omgangen og det hele jevnet seg ut. Det stinket 0-0 hele veien utover i omgangen. Byttene ble utført i det 84 og 88 minuttet, først Smith ut og Wells ut og siden Hemed ut og debutant Cameron inn.

Det vitnet om sikring av ett poeng, men i det siste spilleminuttet kom muligheten som gjør at QPR burde tatt med seg alle tre poengene denne ettermiddagen. en corner fra Freeman går litt frem og tilbake i et litt kaotisk Birmingham-felt før innbytter Smith får hodet på ballen fra 3 meter. Ballen går i stanga og er kun millimetere fra å ende opp i nettmaskene. 

Når ikke slikt går i mål, så kan man like godt blåse av kampen og si at 0-0 er greit nok. Det gjorde da også dommeren, men han ventet høflig til de fire tilleggsminuttene var spilt. 

QPR totalt sett best, men Birmingham var utrolig svake. Ville overraske undertegnede fælt om ikke Birmingham er ett av lagene man må holde bak seg på tabellen for å beholde plassen. 

Best/dårligst
Det var lite som skilte på topp og bunn denne kampen. Ingen var outstanding og ingen var direkte svake. 

Nykommerne Wells, Hemed og Rangel var alle blant de mest positive. Den beste på laget denne ettermiddagen syntes jeg likevel Jake Bidwell var. Veldig god kontroll defensivt og bidrar med mange gode innlegg offensivt. Han har måttet tåle mye kritikk til tider etter overgangen fra Brentford, men i dette oppgjøret syntes jeg han var god.  

Midtbanen var svakeste leddet i dag. Freeman står til godkjent, men både Luongo og Cousins gjør svært lite av seg. Periodevis er ikke dette bare deres feil da vi spiller mye langt. Likevel mangler vi Luongo i samme form som forrige sesong, og Scowen foretrekkes hver dag hele uken fremfor Cousins for øyeblikket. 

U R´sss

Birmingham-QPR 0-0 (0-0)