Av STEINAR SÆTHER

Det ble en skuffende kveld for oss rangere mandag kveld. Vi skaper ingen farligheter før pause og kun et par halvfarligheter etter. Jeg vil bruke litt tid på Bournenouth. Det positive først - på vår bekostning. Scott Parker hadde gjort leksene sine og fikk satt forsvarsspillet med utgangspunktet i vår sterke venstreside. Aggressive og duellsterke, gjorde de det vanskelig for oss. Når vi innimellom fikk sjansen til å skape noe var den nest siste pasningen altfor dårlig. Dykes fikk ikke utrettet noe som helst, han var knapt et oppspillspunkt. Byttene våre kunne nok blitt gjort etter maksimalt et kvarter ut i omgang to. Det skjedde noe umiddelbart - om det ikke varte så lenge. Vi var farligst de siste fem minuttene av kampen. All ære til Bournemouth for denne delen av kampen.

Det som ut som bortelaget hadde en plan om å frustrere oss. Overspilling ga dem flere frispark andre kampledere kanskje ikke ville gitt dem. Frustrasjonen til Stefan og de andre endte opp i håndgemeng i tilleggstida. Har aldri sett Barbet bli så forbanna! Noen kampledere hadde nok vist han det røde kortet i den aktuelle situasjonen. Det hadde bygget seg opp det siste kvarteret, og da han ikke fikk frisparket i situasjonen som utløste krangelen gikk rullgardina ned. 

Jeg mener Keith Stroud traff med kortgivingen i håndgemenget, også Dozzell sitt andre gule. Men det er Stroud som via sin inkonsekvente kampledelse var med på å skape denne situasjonen. Vi fikk utover i andre omgang ikke frispark for det samme som bortelaget fikk.  Da tenker jeg ikke på Stefan og Willock sine rop om straffe. Det var åpenbart at det ikke var noe som helst.

Jeg har ingen interesse av å bedrive konspirasjonsteorier, men det er et tankekors at Stroud som er fra nettopp Bournemouth, får lede denne kampen. Jeg kjenner ikke til regelverket i England når det gjelder kampledere fra samme sted eller by som det ene av lagene. Imidlertid er det sånn i Norge at det kun er to unntak som gjør at en kampleder kan lede slike kamper. Den første gjelder aldersbestemte kamper. Der kan kretskontorene sette opp lokale kampledere for å spare klubbene for store regninger. Det andre eksempelet er når begge lag kommer fra samme sted eller by. Da settes gjerne kampledere opp som ikke representerer de respektive lagene, men kommer fra samme "kohort". Vi får se om det blir etterspill ut av denne saken.

Merk at alt ovenfor er skrevet tirsdag morgen mens kampen fortsatt var ferskvare. Alt under blir skrevet nå torsdag morgen.

Det blir etterspill. I løpet av onsdag kommer beskjeden fra FA om at begge lag er tiltalt for brudd på regel E20.1. Påstanden er at ingen av lagene evnet å gripe fatt i situasjonen på overtid. Straff venter nok begge lag, men de har frist fram til 4. januar med å gi en forklaring.

Bristol City tar oss imot med åpne armer i kveld. Eller...? Rødstrupene  fremstår også denne sesongen som kjedelige. Warburton sier at laget til Nigel Pearson er i samme posisjon som vi var på samme tid forrige sesong, og at vi derfor må se på "rødstrupene som ville dyr". Selvsagt vil de som alle andre ha poeng i enhver kamp, men de har en bedre plassering rent resultatmessig enn vi hadde. Årsaken er at lagene fra nummer 19 og ned til Derby nederst, har færre poeng enn i fjor. Bristol City som nummer 18 har 27 poeng, Hull og Cardiff på plassene under har 22. Så bærer det utfor til geitebukkene med 4.

Vi falt ikke lenger etter forrige tap, og er fortsatt nummer 7. Bournemouth overtok ledelsen igjen fra Fulham. Blackburn holder koken enda og det kan godt hende de er med helt inn. Fordelen deres nå kontra oss og andre, er at de spiller 1 og 2 kamper i uka. Vi andre får ikke den flyten som de er inne i. 
Om mannskapet til Pearson kan si at nå har noen utmerket seg i positiv retning siden forrige møte. Bentley er god i mål, det veit vi. I forsvaret spiller 6 mann alt. Jeg setter dog ei ekstra stjerne ved navnet Tomas Kalas. Midtbanen er den svakeste lagdelen hvor ingen utmerker seg - og det kan være på grunn av en del skader gjennom høsten. Fremst gjør Weimann det godt, og han får ofte med seg Martin. Disse har henholdsvis 9 og 5 mål. Wells sliter denne sesongen, har 17 kamper - om enn ikke samtlige spilleminutter i disse. Han har nettet èn gang.

Warburton diska opp med Dykes sist selv om skotten ikke var nevnt i det hele som klar for kamp. Det samme hjalt Odubajo, men spilte da heller ikke. Wallace og Adomah fikk en del minutter. Warburton har forklart en undrende supporterskare hvorfor de fikk den tida som de fikk, og ikke mer. Alle 3 som kom tilbake trenger spilleminutter, dog kan de ikke overbelastes (selv om vi maser!). Utover dagen får vi vite om Chair blir klar etter sparket sist. Dozzell soner denne kampen. Hos rødstrupene er foreløpig nevnt 4 pip-pip`er ute.

Det er viktig at vi får i gang høyrekanten vår nå. Våre motstandere veit at vi er kreative og  farlige fra midten og mot venstre - som altså Cherries hadde fokus på. Kakay fortsatte der han har holdt på hele sesongen, å slå håpløse innlegg. Så Adomah, gjør deg klar. Det vil igjen lette trykket på motsatt side.
Jeg tenker uavgjort i kveld. Bristol City er bra hjemme, på de 5 siste har de 3-1-1 hvorav seirene kom etter hverandre med ett mål, og tapet kom mot godtspillende terriere sist (2-3). 1-1? Så slår vi Birmingham borte til helga!