Så langt leder optimistene blant dem. Vi for vår del koser oss med å spille fotball i hatt med ukomfortable forsvar. Gøy!

Det er en erverdig motstander som besøker oss i morgen søndag. Etter de store i Midlands som Man Utd, Stoke og Leeds, plasserer jeg Aston Villa.
Det er en klubb med stolte tradisjoner og fin fotballhistorie. Byen Birmingham er jo som kjent godt forspent med toppfotball idèt West Bromwich og laget med bynavnet frekventerer PL hyppig, i tillegg til Aston Villa som er "fastmontert" der.
Denne sesongen har laget åpnet med null tap. Men siden de også kun har seiret èn gang har de heller ikke oppnådd flere poeng enn oss, med andre ord sju i tallet.

De åpnet med 0-0 borte hos Hangeland & Co, før Gamst`n med venner blei sendt i retur hjem fra villaparken med 1-3. Så fulgte ny 0-0 kamp, nå hjemme mot den samme ulveflokken som vi underholdt for ei uke siden med 3-0
Det neste de oppnådde var 2-2 borte på Goodison hvor vi med vårt, kremt-kremt, b-lag vant 1-0. Siste hjemmekamp stoppet faktisk på likt den også, nå med 1-1 mot Newcastle.
Forøvrig forsvant Villa ut av ligacupen med 0-2 for Bolton i midtuka, da med flere reserver involvert. At de så langt har unngått tap kommer av ei solid målvakt i Shay Given. Presentasjon unødvendig, I presume.
I en bisetning nevner jeg at det er her Andy Marshall nå er tredjevalg, han som nesten havnet hos oss for få år siden. Foran seg til høyre har Given ikke lenger Luke Young, han spiller nå i Superhoops! Når Luke reiste sørover plukka manager McLeish opp Alan Hutton fra Spurs. Han har antagelig med seg Stephen Warnock på motsatt side, som ikke er i slekt med vår egen War. Har høy kapasitet på sitt beste, har vært i Capellos England-tropp - mens fjorårssesongen var dårlig. Har starta denne sesongen godt. Hvis jeg videre nevner Richard Dunne og James Collins er forsvarsfireren nevnt. Om da ikke Carlos Cuellar får en plass i stedet?

På midten finner vi ganske sikkert Stephen Ireland og stjerna Charles N`Zogbia, som av utespillerne kanskje har høyest kapasitet. Fabian Delph er fortsatt et stortalent som ennå ikke har slått fullstendig gjennom, men han er tett på! Stilian Petrov er ytterligere et ess. Fra benken kan fort et annet talent, Gary Gardner, komme inn - og kanskje en debutant, Jermaine Jenas, også han fra Spurs. Om han blir erklært skadefri. 50-50, sies det lørdag kveld.

I front spiller definitivt ikke Emile Heskey og Darren Bent. Det betyr at Gabriel Agbonlahor og mest sannsynlig Nathan Delfounesco starter.
McLeish har på grunn av skadene hentet tilbake den østerriske unggutten Andreas Weimann fra Watford, hvor han har gjort det godt på lån til nå.

Vi må ikke bli eplekjekke foran møtet i morgen. Aston Villa er slagkraftige og kan fort mætsje oss på midten. Svakheten så langt er mangelen på mål. Agbonlahor er råsterk i lufta og bra med beina, men han kan også være utrolig ineffektiv.
Vi bør heller ikke ta helt av etter seieren sist. 3-0 borte i PL er sterkt men forsvaret til ulvene må i sannhetens navn sies å ha vært delvis søplete. De som så kampen på TV så kanskje hva fansen bak eget mål mente om prestasjonen...

Det som for meg framsto som høydepunktene sist var selvtilliten og tryggheten gutta våre fremviste. Det var like mye dette som "gjorde" kampen for oss, ikke avslutningsprestasjonene på de to første målene. Nummer tre derimot var kontring av toppklasse.

Jeg tipper at vi vinner med ett mål. Jeg begrunner det med at det fins en statistikk som sier at hjemmelaget i disse oppgjørene tradisjonelt ender som seierherrer.

Det fortsetter vi selvsagt med. Før vi snur trenden i februar...

Steinar, som koser seg med klikk-klakk!