Av STEINAR SÆTHER

To gode kamper nord i England har gitt oss ett eneste poeng. Flaksen vi hadde på tampen mot skjærene forsvant i veigrøfta mot røverne i Blackburn. I andre omgang skårer president Washington sitt tredje mål på tre kamper, dessverre kommer det målet aldri til å telle i statistikkene ettersom dommertrioen ikke fikk det med seg. Hvorfor aner jeg ikke, men assistenten som var på linja og hadde brukbart innsyn gjorde ikke det, og da blir det sånn. Ting skjer fort og blunker du på feil tidspunkt... Så skjer typisk nok urettferdigheten til fulle minuttet på overtid. Trøsta må være at vi spiller bra fotball for tida!

Klokka tikker ubønnhørlig mot ny kamp, i dag hjemme mot Huddersfield. Ubønnhørlig? Ja, fordi nå står vi overfor en ny tøff hjemmekamp på Loftus Road hvor vi ikke presterer godt, ei heller får særlig med resultater. Og gjestene i ettermiddag er solid form, de spiller god og intens fotball og resultatene kommer i kamp etter kamp. 4-0-1 på de 4 siste, de herja villmann med gode Brighton gjennom en hel omgang og ledet 3-0 allerede ved pause hvor badebylaget var såpass på hælene at de var nær to røde kort - hvor ett kom i andre omgang. Leeds klarte å yte en viss motstand men tapte likevel 1-2 etter ei kontroversiell skåring rett før slutt, noe som fikk managerne Wagner og Monk sendt på tribunen samt gule kort til flere spillere.

Terrierne har spilt seg godt innafor sluttspillssona med 8 poengs margin til Norwich på sjuende. Ingenting tyder på at de vil miste så mye momentum at de ramler nedover tabellen. Den aggressive spillestilen hvor 5-7 mann kontinuerlig "underholder" motstandernes forsvar, gir resultater, de angriper bredt og 13 spillere har så langt skåra mål. Vingene utfordrer hele tida og bakom kommer backene på stadige løp, og høyrebacken Smith har allerede 8 målgivende.

Kun innlånte Palmer fra Chelsea er skada for bortelaget mens Sylla og Ngbakoto er i full trening hos oss, men ingen av dem sies å være klare om noen timer. Robinson er ikke i nærheten enda. Blir spennende å se hvem Olly starter med på topp. Mackie og Smith kanskje, eller blir Mackie ofra til fordel for Morrison?

Vi har en særdeles god statistikk mot terrierne på Loftus Road. 9-3-0 er bunnsolide tall over alt og mot hvem som helst. Det gir meg håp foran kampen. Likevel anser jeg bortelaget som favoritter pga deres gode form og vår svake hjemmeform. Bortelaget vil styre mye av det som skjer og på et tidspunkt vil ikke våre bakre stå i mot. Selv ett poeng vil i utgangspunktet være en seier. Men legg merke til at når jeg trur sterkt på tap får vi poeng 😊