Av STEINAR SÆTHER

De to siste kampene mot hhv Wigan og Preston har vært av den kategorien hvor en føler at seierherren blei kåra mest fordi de hadde hjemmebane; kampen går sin skjeve gang og til slutt skårer hjemmelaget - litt i samme gate som det blei sagt om Gary Lineker i si tid. Preston spurta litt bedre enn oss for ei uke sida, vi gjorde det samme mot Wigan disse dagene i forkant. 

I dag forventer jeg en mer livlig utgave av championship igjen, når blåfugla til Nei Warnock svinger innom for en kopp te på den historiske dagen vår. Det er som alle har lest 50 år sida vi på denne dag slo WBA 3-2 i ligacupen på Wembley. En del ståhei rundt denne feiringen med nye drakter for anledningen, besøk av de gjenværende stjernene fra den gang, og dagens mannskap vil få legendestatus om de slår blåfugla. Jeg tenker vel at det eventuelt er måten vi slår dem på som avgjør, men det får være mi greie!

Hvor gode er egentlig fugleflokken fra Wales? Ikke all verden, må sies, men de er uforutsigbare. Andelen seiere og tap er større enn andelen uavgjorte. Hjemme i reiret har de eksempelvis 8-3-7, når de bortreist på dagen, 5-4-7. Dette gir en lite minnerik 12. plass, noe vi kjenner godt til... Vi er jo "sterke" hjemme, 5-4-8, som vitner om at blåfugla ikke flyr over til vest-London fulle av respekt. 

Formen til gjestene er god med 3 seiere på de 6 siste kamene, 2 av dem har vært ute av reiret. Seirene borte har kommet i Leeds (2-0) og Derby (4-3), som forteller en del om kapasiteten, seieren hjemme var mot Rotherham og endte hele 5-0. Sist spilte de 2-2 mot Fulham på Cardiff City Stadium, og var underlegne i den kampen foruten resultatet. Ganske typisk for et lag midt på tabellen å ha korte men gode perioder for så ramle nedpå det ordinære igjen. Det kjenner vi også godt til!

En spiller å være våken mot er dansken Kenneth Dahrup Zohorè som har 6 nettkjenninger på de 7 siste kampene, og 7 totalt. Han spiller ofte sammen med Junior Hoilett som gjør i fjærdrakt det samme som han gjorde for oss, skårer lite mål. 2 har det blitt på 23 kamper. Men om Warnock velger å endre på førsteelleveren fra start, har han andre som skårer sine mål også. 5 spillere har 3 til 7 foreløpig.

Spillere ute: 4 fra Cardiff er garantert ute, sies det lørdag morgen, mens det er tvil rundt to andre. Vi har Freeman, LuaLua og Cousins garantert ute, mest sannsynlig Robinson også - men han er nær nå! Hall og Washington blir sjekka utover dagen. Særlig spissen vår trenger vi tilbake i god form, om ikke Mackie får mer saft i leggene igjen.

Jeg er overbevist om at kampen får en vinner, det på tross av nær historikk som sier at U er like sannsynlig. Som sagt, uforutsigbarheten og respektløsheten til blåfugla betyr mye, vår hjemmestatistikk det samme. 2-1 eller 1-2? Mynt eller krone?