Av STEINAR SÆTHER

Seier 1-0 over rødstrupene fra Bristol var veldig velkomment. I en ganske åpen kamp som også upatriotiske tilskuere må ha funnet glede i, var det særlig målvaktene som sto fram. Fielding hindra oss med gode redninger mens Smithies (som vanlig) var helt suverèn! Han må få hovedæren for de 7 siste poengene vi har høsta inn, som da har sendt oss i retning sluttspillsplass. To U`er før det gir 5 uten tap på rad!

Uglene, født på en onsdag, har etter en litt treg start flydd opp i sona - antagelig for å bli. Kapasiteten er i alle fall der! Carlos Carvalhals flyvedyktige mannskap er nå nummer 6, 2 poeng og 3 plasser over oss. Det er hjemme på Hillsborough de har høsta inn 12 av 21 poeng med 4-0-2. Sist søndag dag vant de også sin andre borteseier, da 1-0 over Huddersfield, mens de på onsdag holdt Warnock sitt Cardiff til 1-1 i Wales. Sterke poeng begge steder!

Mannskapet inneholder nesten de samme navnene som gjorde det så bra i fjor, altså sluttspillsplass. Målvakta Westwood står alle kampene - onsdag måtte han byttes ut etter skade og er et spørsmålstegn i dag. Forsvarsrekka inneholder alltid Lees og Hutchinson, mens andre "deltagende" er Loovens og Pudil som jeg tipper starter, samt Reach og Hunt. Midtbanen har Bannan, en av dem med flest målgivende pasninger i championship, men også Kieran Lee som kanskje har sin beste periode i karrieren nå! Abdi, Wallace og Palmer er andre åpenbare kandidater i startelleveren. Aller fremst har de tre som herja i fjor tre mål hver til nå, det er Forestieri, Fletcher og Hooper. Nuhiu som også var god i fjor har sovna litt og står målløs på 8 kamper.

Foruten Westwood skal det være grei skuring i fugleflokken. Cousins og Lynch testes før kampstart, Bidwell, Robinson og Mackie er ikke aktuelle enda. Sandro får jo ikke spille.

Ikke den beste statistikken for QPR på Hillsborough. 4-1-1 fordel uglene de 6 siste, og den siste målvakta vår som holdt nullen var Sieb Dijkstra tilbake i 1994, som er 10 kamper siden. Hjemmestyrken til uglene er udiskutabel med 8-2-2 i serie og sluttspill på de 12 seineste.

Uglene er favoritter i dette oppgjøret. Et typisk resultat vil være 1-0 eller 2-1. Men om vi ikke skaper en åpen kamp med mange avslutninger, som mot rødstrupene, har vi en sjanse på uavgjort igjen. Jeg heller mest mot ettmålstap dessverre, og vil glede meg stort over det ene poenget, for uglene flyr høyt.