Av STEINAR SÆTHER

Jadda! Plutselig ser sesongen betydelig lysere ut enn for kort tid tilbake. 3 seiere og en uavgjort har tilkommet etter den begredelige starten, og det er lov å se oppover tabellen - samtidig som vi av erfaring veit at dette kan snu igjen, om enn ikke ned i samme gjørma som de første kampene. Millwall sliter om dagen og det benytta vi oss av, 2 mål var ikke ett mål for mye, sjøl om andre omgang blei noe jevnere enn den delvise overkjørselen de første 45 min.

Nå kommer en flokk kanarifugler som har samme fine formen som oss. Kanarifanskaren var ved sesongstart betenkte på den tyske influensen i laget, om dette var riktig retning for klubben. Championship er noe for seg sjøl, er det noe tyskerne våre takler, var blant spørsmålene de stilte. 

Nå har betenktheten stilna noe, for etter en ganske traurig start har altså trepoengerne "ramla" inn. 3-1-1 på de 5 siste gir totalt 3-2-3, og målskåren er 12-13. Fra 0-3 hjemme for sterke Leeds snudde de helt om og slo ut Cardiff i ligacupen i Wales. 1-1 borte mot rivalen Ipswich var en stereotypie mens 1-0 hjemme over opprykksfavoritt Middlesbrough befesta formen. 2-1 borte mot Reading tirsdag var enda en bekreftelse.

Manager er (sjølsagt) tyske Daniel Farke. Han satser på hollandske Krul i mål, som igjen har to tyskere, en sveitser, en portugiser og skotske Hanley foran seg. Hele 16 mann kjemper om midtbaneplassene, hvorav Tettey fra Trondheim er den nest mest brukte. Det virker som Farke sliter med å finne en firer som fungerer sammen på midten ettersom han allerede har benytta 13 spillere i ulike posisjoner. Fremst er det finske Pukki som virker skarpest - se likevel opp for Rhodes, han skårer mye mål på dette nivået. Disse to har henholdsvis 4 og 2 mål bak seg foreløpig, og det er mer i vente.

Til Farkes forsvar må det skrives at han har vært uheldig med skadede spillere. Lørdag morgen ser det ut som minst to er ute, og det stilles spørsmål ved noen til. Vi har de to vanlige ut mens det er tvil rundt Cameron. Ingen av lagene starter med de samme som starta tirsdag, det er min spådom.

Lite relevant å hente i statistikkene denne gang. Vi har spilt mot hverandre en rekke ganger og ingen har et spesielt overtak på den andre. Dette er en typisk helgarderingskamp. Skal jeg driste meg til et sluttresultat blir det 2-2.

God tv-kamp til dere som har muligheten. Kampen har et godt underholdningspotensiale!