Av STEINAR SÆTHER

Det gikk altså dritt igjen Langfredag. Preston tok oss etter hvert på vår akhilleshæl. Ifølge seg sjøl var de veldig bevisste på hvordan de skulle ta oss. Men i en mørk tunnel er det viktig å se etter lys, og jeg mener vi var noe bedre i denne første omgangen enn i mange kamper før det. Men vi skaper lite, og når vi oppsummerer kampen etter 2 nye baklengs på 5 minutter i andre omgang, er det status quo. Vi fremstår akkurat nå som det svakeste av alle lag i Championship!

Fra og med vi ledet serien i oktober, har vi skrekkelige 2-6-14. For liksom å gni det inn med chili i det åpne såret, så har vi altså oppnådd 12(!) poeng på 22 kamper. Ja, det er lov for voksne karer å grine nå!

Kan vi virkelig legge all skyld på Michael Beale sin famøse reise til Glasgow? Vi hadde til opplysning begynt på elendigheten noen kamper før det. Vi hentet inn lånespillere med ulike renommèer før seriestart og i januar. Skader har preget mye av sesongen. Både egne spillere og lånespillere har vært like mye ute av laget som inne. Critchley varte i 12 kamper, og jeg er ikke like kategorisk som DHH på at han har deler av skylda for tristessen vi nå opplever. Og ikke bruk kjeft på Ainsworth, han overtok det han overtok. Jeg mener vi her har hovedingrediensene. Om Sir Les bør fortsette er jeg ikke så sikker på. Uansett hva fasiten blir i mai må det bli et kraftig oppgjør i alle ledd i klubben. For denne skuta lekker som ei sil, dessverre!

West Bromwich Albion var en av tre lag jeg fulgte i min spede ungdom. Fotball var gøy når Albion var på tv`n lørdag ettermiddag. Gullrekka med Godden, Batson, to stk Brown, Cunningham, Cantello, Regis m.fl  - var viktige for min fotballoppvåkning sammen med Liverpool og QPR. Kjærligheten til londonerne har holdt seg gjennom alle år, ikke de to andre - selv om jeg et kaster blikk på deres resultater også. I dag er det kun ett lag som gjelder på The Hawthorns.

Carlos Corberan har ledet Albion ei stund nå - siden oktober. Forrige sesong var de blant favorittene til opprykk, det både i ekspertenes og i egne øyne. Det gikk på langt nær bra. Dårlig start som ble bedre utover vinteren før lyset gikk sakte ut igjen med noen poeng opp til opprykksonen. Denne sesongen kan fort ende med det samme selv om starten var rimelig god. Laget ser igjen ut til å mangle det siste lille på å nå målet om opprykk. Ikke for det, laget er nå nummer 10 med kun 5 poeng opp til 6. plass. Men en kan ikke ha tillit til et lag som til stadighet svikter sine tilhengere (og tippere...). 

Tallene er 15-11-13 og 48-42. Langfredag ble de overspilt av Rotherham og tapte 1-3 borte. Ingen god nyhet for oss at Jordon Hugill skåret to for hjemmelaget. Huddersfield og Cardiff vant også, mens Reading spilte U for tredje gang på rad. Legg så merke til at de nylig har slått både Wigan og Huddersfield 1-0 hjemme, og fått 0-0 borte mot Cardiff.

Corberan har brukt alle tre målvaktene. Både Palmer (17 kamper), Button (13) og Griffiths (9) har gjort sine saker godt. Sistnevnte er førstevalget nå selv om det altså ble 3 i nota sist. Som så mange andre lag er det 4-2-3-1 som gjelder. Furlong, Ajayi, Pieters og Townsend er den vanligste fireren bak. Duoen foran er Gardner-Hickman og Chaloba. Trioen framover er Wallace, Swift og Thomas-Asante mens Dike spiller spiss. Dike er toppskårer med 6 mål, de tre bak han har 5 hver seg.Andre som kan få spilletid i dag er Bartley, Livermore, Okuslu, Grant og veteranen Albrighton. 

WBA kan også være en klubb i fare slik som Wigan og Reading (og andre) er. Det har nylig blitt sagt av personer nær klubben at om de ikke rykker opp til PL igjen snart, må klubben "ta andre økonomiske grep". Det er ikke tvil om at den økonomiske biten av fotballen endrer forutsetningene hele tida til fordel for dem med rike eiere. Sånn sett har vi det faktisk bra etter lærepengen vi fikk for noen år siden, og som vi har slitt med siden.

5 mann ute med skade for hjemmelaget hvorav to av dem kunne spilt i dag. Ainsworth har de vanlige ute, men mulig at Roberts kan nå kampen.

Jeg er ikke optimist i dag heller. Baggies vil ha revansje for tapet sist, som var den dårligste kampen under Corberan. Hjemmestatistikken er god på tross av generell medioker form. Om de trenger en motstander som er lett å bryte ned, værsågod, her er vi!
Seier 1-0 eller 2-1 til Baggies, dessverre 🙁 Gudskjelov at de andre lagene rundt oss kanskje har enda vanskeligere motstand i sine bortekamper. Noen vil nok ta poeng uansett. Som Huddersfield hjemme?

Come on U Rssssss!