Av STEINAR SÆTHER

Jeg spør igjen, hvem skal skåre målene? Vi spiller ålreit fotball, kommer til noen sjanser - uten å være kreative nok og farlige nok, i avslutningsøyeblikket. Og i tillegg er vi ikke i nærheten av å ha flyt. Da ville skuddet til toppskårer Chair (sammen med Dykes) smelt inn i målet, ikke utenfor. Og vi begynner nå å få skader på viktige spillere. Vi snakker om slitasjeskader på grunn av antallet kamper over såpass kort tid. Vi har ergo grunn til å være bekymret. Da er ikke bare 0-1 for Reading oppsummert...

Stoke som holder til ved elva Trent, kommer for en opptreden på tv i kveld tirsdag. Pottemakerne har et mannskap som skal ende på midten til slutt, og så langt har de ikke skuffa. De har plassert seg som nummer 8 med tallene 8-5-5 og 24-20. Det skåres altså litt over 2 mål per kamp når de spiller. 

Det er samme sak med oss, bortsett fra at vi skårer færre enn vi slipper inn. Fire lag har sluppet inn flere enn oss. Preston har vært mest slepphendte med 28, to andre har ett mål mindre og vi har altså 26. Med 18 mål som vi har skåret selv - med 18 kamper spilt - skal vi være i nedrykksstriden, og vi er da også nummer 19. Men det er interessant at vi har 7 lag som har skåret færre enn oss. Derby har vært en katastrofe foran mål, står med grusomme 8(!) nettkjenninger. Men det går også an å gjøre som Swansea: De har skåret kun 3 mål mer enn oss, imidlertid slipper de inn veldig lite mål, kun 10 i eget nett holder alle dager. De holder nå 3. plass.

Manager Martin O`Neill har til nå brukt hele tre målvakter, flest i Championship. Skader har fått betydning for de tre det gjelder har henholdsvis 4, 7 og 8 kamper. Fox og Smith er de eneste sikre i forsvaret med 15 kamper hver. 5 andre har ulikt antall spilleminutter. På midten har hele 8 spillere fått bra med spilletid, hvorav ingen har spilt alt. 5 mann har spilt 6 kamper eller mer blant spissene. Campbell og Fletcher er toppskårere med 6 og 4 mål.

Vi henter følgende fra sjukejournalen: Wallace blir ute foreløpig to uker til, sammen med de to andre "gamle". Kakay og Bright blir sjekket utover dagen. Skader og andre plager som pottemakerne sliter med: Hele 4 spillere som ville vært aktuelle er ute, og det er tvil rundt èn. 2 stykker kommer antagelig tilbake på banen 18.30 i kveld.

Helgarderingskamp på KPFS, ingenting som tyder på mye mål i kveld heller - som altså også gjelder Championship generelt. Ser for meg maksimum ett mål, kanskje 0-0. Det blir mittt hovedtips. Begge lagene framstår som ganske uspennende!