Hissigproppen lot seg provosere av Carlos Tevez, slengte ut en albue - og fikk rødt kort. Før han gikk i garderoben ga han Sergio Aguero en solid lårhøne, og skal også ha gjort en hodebevegelse mot Kompany som til forveksling kan minne om et forsøk på springskalle.

Alt skjedde i løpet av noen hektiske minutter halvveis ut i 2. omgang på Etihad stadion i Manchester på sesongens siste dag.
Etter kampslutt feiret QPR-fans fornyet kontrakt side om side med Manchester City-fans, men et sted i bakhodet hang undringen over Joey Barton's oppførsel.

12 kamper
Nå har han fått beinharde 12 kampers karantene av det engelske fotballforbundet, noe som vil holde ham borte fra kamparenaene til i begynnelsen av november. Med andre ord, en svært streng straff.
I tillegg må Barton betale en bot på om lag 700.000 kroner.

Før utvisningen mot Manchester City hadde Barton allerede et rødt kort på samvittigheten. I hjemmekampen mot Norwich ble han utvist etter å ha gjort en hodebevegelse mot Bradley Johnson, som overspilte så det holdt. Det hjalp lite for Barton, som ble sendt av banen med en påfølgende soning av tre kampers karantene.

Etter kortet mot Manchester City var han automatisk kvalifisert til fire kampers karantene. På grunn av hendelsene på vei mot garderoben, plusset altså fotballforbundet på åtte kamper, det samme som Suarez fikk for rasistiske utspill mot Manchester United's Evra. Totalen for Barton er uansett en karantene på 12 kamper.

Dyr i drift
Nå gjenstår det å se hvilke trekk QPR vil foreta seg.
Barton mottar omlag 600.000 kroner i uka i QPR, og er en av klubbens best betalte spillere. Det virker utenkelig at klubbledelsen vil akseptere slike driftskostnader for en spiller som ikke får gjort en tøddel på banen før en tredel av sesongen er ferdigspilt.

Det er vanlig at spillerkontrakter inneholder klausuler som går ut på at man ikke skal gjøre handlinger som setter klubben i vanry. Gule og røde kort må man selvsagt regne med, men i dette tilfellet mistet altså Barton hodet fullstendig etter at dommeren hadde vist ham ut. Det gjør at Tony Fernandes & Co. er nødt til å foreta seg noe rundt denne saken.

Taust fra QPR
QPR valgte å ikke kommentere saken onsdag kveld, men har allerede sagt at de vil gjenomføre en intern høring. I timene etter kampen la nemlig Joey Barton ut en twittermelding der han sa at en medspiller hadde oppfordret ham om "å ta med en Manchester City-spiller i dragsuget".

Det er altså fremdeles mye uavklart i lufta rundt klubbkontorene i Shepherds Bush. QPR vil etter all sansynlighet ha en rask avgjørelse på saken for å komme tidlig i gang med forberedelsene til sesongstarten 18. august.
10. juli spiller QPR sin første pre-season kamp i Bangkok. Om Joey Barton er med flyet til Thailand gjenstår å se.

PS: Nettavisen hadde nylig et oppslag som tar for seg Bartons frynsete historie. Det kan du lese her.