Av ALLAN KLO

Sunderland har fått en fin start, og knuste en av opprykksfavorittene i siste kamp før landslagspausen med 5-0.

Ainsworth stilte med samme lag som slo Middlesbrough i siste kamp før landslagspausen. Dagens motstandere var imidlertid av et helt annet kaliber enn naboklubben i sør. Bortelaget begynte best, og etter fire minutter gikk Clarke overende i straffefeltet etter armwrestling med Paul Smyth. Mange holdt nok pusten, men dommeren vinket elegant spillet videre.

Sett sånt.

Kvalitetsscoring fra Paal
QPR kom raskt mer med, og belønningen kom gjennom Kenneth Paal´s nydelige markkryper fra 17 meter. Ballen trillet forbi et utall fotballbein, og helt inne ved stolperota utagbart for Sunderlands burvokter Anthony Patterson.

Scoringen utløste frenetisk innsats fra Sunderland, som kastet folk fremover. Det ga oss en glimrende kontringsmulighet etter at Morgan Fox fant Ilias Chair med en nydelig langpasning. Marokkaneren kom nesten alene med keeper, men den klokkerene taklingen fra en av Sunderlands forsvarsspillere forhindret en stor sjanse.

Det markerte starten på en miserabel ettermiddag i Vest-London.

Rødt kort
Etter 20 minutter mistet vi Jack Colback, som kom for sent inn i en tackling av Jobe Bellingham. Det var en hjelpeløs og stygg tackling vel verdt en farge på kortet såvidt mer rødt enn Colbacks egen lugg.

Da var vi mer heldige da Bellinghams scoring like etterpå ble avblåst for offside.

Fru Fortuna var garantert på plass ti minutter før pause. Samme Bellingham fikk nemlig stå i ensom majestet inne i straffefeltet da innlegget landet på foten hans. Han ble sannsynligvis like overrasket som alle andre over mangelen på markering. Regner med at Ainsworth kan sende ut en brukermanual på hvordan man absolutt IKKE markerer motstandernes angrepsspillere. Huff og huff, tellefeil og you name it.

Sunderland trykket på mot slutten av omgangen, og fikk selvsagt uttelling sju minutter ut i overtiden. Jack Clarkes skudd var på trygg kurs mot Begovic, men endret retning via Steve Cook.

QPR vs Sunderland
Før kampstart ble det ett minutts stillhet for å minnes ofrene etter jordskjelvene i Nord-Afrika. Marokkaneren Ilias Chair stilte med hjemlandets flagg over skuldrene.

Overkjøring i 2. omgang
Sunderland så ut til å ha tatt en avgjørelse i pausen om å prøve seg på powerplay. Altså spillestilen der motstander ikke får låne ballen. Fy skamme seg!
Etter 57 minutter fikk de uttelling da Ballard sendte Sunderland i ledelsen.

Dykes var tilbake, riktignok som innbytter for Smyth. Ensom på topp fikk han særdeles lite å jobbe med denne ettermiddagen. Han var så sjelden i TV-ruta at det ikke var mulig å fastslå om fyren har fått flere tatoveringer i landslagspausen. Om det er plass vel å merke.

Av andre kuriøse observasjoner kommer vi ikke utenom Asmir Begovic, som ved flere anledninger sendte egne oppspill rett på tribunen. Bortsett fra denslags viderverdigheter berget han styggere sifre med sin inngripen foran kassa.

Sunderlands tredje scoring kom etter 80 minutter, da et perfekt innlegg havnet i beina på Abdoullah Ba.

Klasseforskjell
Andre omgang ble rett og slett en oppvisning i klasseforskjell der QPR var sjanseløse mot effektive motstandere. Sjansestatistikken endte på 22-5 i bortelagets favør. Sunderland hadde 8 cornere. QPR 0. Ballbesittelse... 27-73 prosent. Jah.

Så får vi heller trøste oss med at tapet av Colback var en sannsynlig årsak til at formasjonene raknet etter hvert. Med tre kampers suspensjon er han ikke tilbake før bortekampen mot Leeds 4. oktober.

På tre hjemmekamper denne sesongen står vi med tre tap. Tirsdag kommer Swansea på besøk.