Av DAG HÅKON HELLEVIK

Han kostet oss to millioner pund, ifølge rapportene. Det er en tidobling av det han kostet da han flyttet til The Valley fra Leyton Orient for 15 måneder siden. Han gjorde 11 scoringer for de røde i løpet av en sesong hvor de ramlet ned fra Championship til League One, så det kan absolutt sies at Charlton fikk greit betalt per mål!

Macauley er født i Ipswich og var puttespiller i hjembyen og deretter junior i nabobyen Colchester. Her debuterte han som 18-åring og fikk brukbart med ligaerfaring uten å vise seg som noen stor målmaskin. Etter et par mediokre utlån slo han igjennom i 2017/18-sesongen etter en gratis overgang til Leyton Orient, som da hadde ramlet ned i National League. 47 mål på to sesonger er imidlertid imponerende på ethvert nivå, og det var disse prestasjonene som førte ham til Charlton og til Championship. Her var han mer ujevn, men en god periode høsten 2019 og en ny god periode i sommer etter oppstarten ga totalt 11 ligamål. Når Charlton nå selger ham til oss er det av samme grunn som vi solgte Eze til Palace, de mener de har fått et tilbud som er så godt at de ikke har råd til å si nei.

Macauley Bonne kommer til QPR med bred erfaring etter å ha spilt godt over 200 seniorkamper på alle liganivåer fra andre til femte. Han har hatt en stigende kurve siden han kom til Orient for tre år siden, og ettersom duoen Ferdinand og Warburton har forhøyet budet på ham minst to ganger mener de vel dette er en utvikling som kan fortsette. Han har underskrevet en treårskontrakt med QPR, og alt vi kan gjøre som supportere er å håpe at dette ikke er vår neste Conor Washington. 

Han har landslagsbakgrunn fra Zimbabwe hvor han har spilt både U23- og A-kamper. Han debuterte på A-landslaget i november 2017, men har fortsatt ikke kommet lenger enn til to kamper totalt.

2 Bonne