Av STEINAR SÆTHER

En hardt tilkjempet seier i nordvest var nettopp det vi trengte. Selv om vi fikk det strevsomt i det bakre leddet på tampen, var det en fortjent seier. Og viktig på flere enn èn måte: Alle klubbene fra plass 16 og nedover tapte, foruten Huddersfield som knuste Wednesday.
Rotherham virker fortapt. Wednesday nærmer seg samme kategori. Vi klatret ikke noen steder men vi er med igjen. Det er kun fem poeng opp til Millwall på nettopp plass 16.

Viktig overgangsvindu
At vi ikke kan bestille seiere i Championship er en kjent sak, imidlertid har vi endelig skaffet oss nærhet til overlevelse. Og med spillet og de nye spillerne - uten å miste noen av de viktigste - har vi potensielt styrket oss overfor de andre i vår nærhet på tabellen. Jeg mener vi så det i første serierunde etter at vinduet fikk haspene på igjen.

Championship og de to andre profesjonelle ligaene under oss er "eksperter" på kamper med seier og tap med ett mål. Vi har som skrevet nylig hele tolv tap med ett mål, seieren i Blackburn var kun vår andre seier med ett mål. Denne ulikheten har derfor mye å si for plasseringen vår.

Apropos det at Blackburn taper: Manager Dahl Thomasson er den tredje manageren som denne sesongen har fått sparken etter å ha tapt for oss! Ikke voldsomt populært blant eiere i Championship å tape for oss, altså...

tabellKanarifugler i siget
Norwich har etter en periode med svakt spill og dertil fortjente resultater, kommet i siget på ny. Tre seiere på de fire siste kampene gjør at de har heng på plassene over seg. Fra sin 8. plass har de kun ett poeng opp til nederste sluttspillplass.

Tallene er dog ikke så imponerende. 13-5-12 og 48-45. Hjemmestyrken er bra, bortestyrken ikke fullt så bra. Samtidig blir det veldig underholdende når kanarifugla flyr på gjestebud. Femten kamper og 25-30 sier sitt.

Manager Wagner lot spissen Idah reise nord til Celtic siden det var dit han ville. Inn kom nederlenderen van Hooijdonk. Han fikk 3-4 minutter i seieren over Coventry uten å bidra.

Gjengangere i lagoppstillingene er målvakta Gunn, forsvarsrekka Stacey, Giannoulis, Duffy og etter hvert Gibson. På midten i 4-2-3-1 finner vi Sara, McLean, Fassnacht, Rowe og Hernàndez.

Etter Idahs farvel blir det Sargent som skal nette. Han har vært en del skadet men skadefri er han en trussel på dette nivået. Seks mål på ti kamper er bra snitt, og han vant kampen mot Coventry sist. Sainz og Barnes er gode alternativer. Toppskårer er nevnte Rowe med tolv.

Nykomlingene
Våre nye guttelabber har fått ei uke sammen med de andre. Herr Andersen har også fått sine timer, så også han vil være med i troppen - og får sikkert spilletid. Hvordan disse klikker sammen med Chair, Armstrong og Dykes blir interessant å se både i dag og fremover.

Det som er klart er at vi bokstavelig talt har fått flere styrker å spille på. Og det skriver jeg selv om jeg vet at vår liga er vanskelig å slå gjennom i. Det har vi sett mange ganger i årene bakover.

Så vidt jeg kan forstå er det kun Rayan Kolli som er ute for oss. Men han er tilbake når som helst. Han får trolig ikke spilletid fremover, og bør lånes ut til en klubb på høyest mulig nivå. Jeg har forstås stor tro på unge Kolli.

For manager Wagner er Duffy uaktuell mens herrene Hanley og Batth kan få spilletid etter en skadeperiode.

Jeg ser også i denne kampen oss for å være favoritter, om enn marginale. Kan godt være at vi tjener tre poeng på en ny ettmålsseier. Men kanarifugla er bedre enn Blackburn. Så enkelt blir det ikke.

Et viktig spørsmål er om Wagner endrer spillestil? 55 mål på kun 15 kamper er offensivt, men med defensive problemer på kjøpet.


QPR - Norwich City, 2. april 2018. Kanarifuglene tok ledelsen. Deretter fikk vi en morsom kamp som endte 4-1, etter scoringer signert Massimo Luongo, Matt Smith, Eberechi Eze og Ryan Manning.