Vi tapte ufortjent mot Reading langfredag, i en kamp vi dominerte stort i lange perioder. Vi klarte derimot ikke få ballen i mål på fredag, men 2 påskedag var det helt andre takter. QPR dominerte ikke kampen i like stor grad, selv om seieren var veldig fortjent.

De fire byttene Holloway gjorde fra fredag til mandag må ha hatt en innflytelse på effektiviteten. Cousins, Smith, Washington og Wszolek var erstattet med Luongo, Manning, Eze og Smith. Tre av disse scorer faktisk mål i dag.

Det betød dette laget:
Smithies med samme firer foran seg som fredag. Bidwell, Furlong, Lynch og kaptein Onuoha. På midten var vi tilbake til "treeren" vi liker best med Scowen, Luongo og Freeman. Kantene våre var veldig spennende med Manning og Eze, og Matt Smith på topp er nå vårt udiskutable førstevalg.

Tok tid før moroa begynte
Etter full fart de første fem minuttene, uten store sjanser, så sank tempoet og intensiteten betraktelig utover i førsteomgangen. Sannheten er at det tok over halvtimen før det begynte å skje noe som helst verdt å nevne. Det var på grensen til det kjedelige på Loftus Road og drøye 14000 på tribunen klarte ikke holde stemningen oppe.

Da bestemte Ebere Eze seg for å vise seg frem for første gang da han la et strøkent innlegg på bakre stolpe til Matt Smith. Smith er konge og sjef i luften og headet ballen på innsiden av stanga. Dessverre gikk den ikke over streken etter å ha truffet stanga.

Selvmål til 0-1
Kampen tok fyr etter sjansen til Smith. QPR trykker på i feltet og skaper kaos i Norwich-forsvaret som klarerer panisk. Norwich kjører kontring direkte og midtbanen vår er på hæla. Det gjør at Scowen må sette inn en desperat takling på Murphy som er alene med Smithies. Taklingen er strålende, men ballen treffer Ryan Manning som er på full fart mot eget mål og ikke klarer å unge å sette ballen i eget mål. 0-1 etter 38 minutter

Utligning direkte
QPR har det travelt med å komme i angrep og Luongo har det med å sette inn viktige mål (som mot Fulham) rett etter at motstanderen har scoret. Luongo er involvert i hele oppbyggingen av angrepet og spiller tilslutt vegg med Matt Smith på 16-meteren. Han drar seg inn i feltet og får på seg tre Norwich-spillere og "pusler" ballen genialt inn i det lengste hjørnet til keeper Gunn. Luongo har virkelig funnet målformen og det er proposjonalt med QPR sin fine form. Han er viktig! 1-1 og det er spilt 39 minutter.

Det blir ikke flere scoringer i 1 omgang og lagene går til pause like langt som man startet. Uavgjort var egentlig helt greit sett ut fra kampbilde.

Rolig start, så...
Etter pausen fortsatte kampen jevnt, men det var det over da vi hadde spilt 55 minutter. Jake Bidwell tester innleggsfoten og Matt Smith går i duellen. Norwich forsvaret får klarert i første omgang, men Josh Scoren kommer i fart bakfra og trykker til fra 18 meter. Nok en gang klarerer forsvaret, men denne gangen går ballen rett opp i luften.

Keepermat tenker man direkte, men Matt Smith ville det annerledes. 198 cm med spenst og timing går i luften og vinner duellen mot keeper Angus Gunn. Den som tror at Gunn er en smågutt må tro en gang til. Han er nemlig 196 cm på strømpelesten og burde ha alle forutsetninger på plass for å kunne få tak i den ballen med hendene.

Mulig det er en keepertabbe, men man kan ikke annet enn å la seg imponere over Smith. Det har en tendens til å bli farlig uansett dersom ballen er i luftrommet innenfor 16-meteren til motstander, og det er fryktelig deilig! For et våpen vi har i den høyreiste og målfarlige mannen.

3-1, Ebere Eze!
Fra 2-1 og inn så er QPR veldig, veldig gode. Den første spikeren i Norwich-kista blir satt fem minutter etter ledermålet til Smith. Denne gang er det Manning som kjører en lang krysser mot Smith. Denne gangen header han ballen ned til Eze som  drar seg inn på hjørnet av femmeteren og setter ballen iskaldt i det lengste hjørnet.

Kampen er i realiteten kjørt der og da.

Etter dette handler det bare om hvor stor seieren kommer til å bli, og QPR holder lekestue med frustrerte Norwich-spillere.

Eze-show
Luke Freeman prøver seg på en innøvd frisparkvariant og er svært nær ved å krone det med scoring. Keeper er helt utspilt, men dessverre stryker skuddet fra 20 meter noen centimeter på utsiden av stolpen.

Matt Smith forlater banen til stående ovasjoner og trampeklapp etter 77 minutters spill. Vel fortjent etter to målgivende og scoring. Inn kom Idrissa Sylla, som faktisk så ut til å være veldig sugen på å vise seg frem det kvarteret han spilte.

Ebere Eze blir mer og mer synlig utover i den andre omgangen. Når det er spilt 80 minutter viser han balanse og ballferdigheter vi ikke har sett av en unggutt på Loftus Road siden Adel Taarabt herjet for snart 10 år siden. Norwich-spillerene må ta i bruk ufine midler og legger ham i bakken.

Frisparket taes fort av Luongo, via Eze og ut på venstrekanten til Bidwell. Han lader den venstre innleggsfoten og på motsatt kant lukter Ryan Manning lunta og stikker inn i banen. Han møter ballen med pannebrasken på 10 meter og setter ballen elegant i hjørnet. Nydelig scoring, og unggutta regjerer på Loftus Road!

Leken avslutning
Mot slutten av kampen er det kattens lek med musen. Hadde Idrissa Sylla vært litt mindre "heit" på grøten så kunne han fått minst en scoring. Både Luongo og Eze viste frem repertoaret sitt og det var god underholdning for fansen. Applausen var øredøvende da Eze forlot banen i det 89 minutt. Kanskje ikke bare for Eze, men også for gutten som kom på banen. Paul Smyth er i ferd med å bli en aldri så liten kjæledegge for QPR-fansen.

Det kommer ikke flere scoringer, men 4-1 lever vi helt fint med. Betryggende og se at vi nå er en samlet enhet og at lagånden er helt strålende selv om man får en "trøkk i trynet". Det var rett og slett strålende det QPR viste frem i den 2 omgangen i dag. Vi har tatt mange, mange steg siden samme tidspunkt forrige sesong.

Den gang var vi heldige når vi fikk med oss poeng, nå føles det urettferdig i de fleste av de kampene vi ikke får med oss noe. Inntrykket er at Holloway har god kontroll på det som skjer i garderoben, og at store deler av spillergruppa har god kjemi. Det er viktige basisforutsetninger for å lykkes.

Dagens beste
Denne er vanskelig denne gangen. Undertegnede vil gjerne fremheve en i hvert ledd. Nedum Onuoha var igjen helt outstanding i forsvaret og rydder opp i stor stil ved flere potensielt farlige muligheter.

På midten er Luongo helt sjef denne ettermiddagen. Han har stålkontroll på begivenhetene og er tydelig komfortabel sammen med Scowen og Freeman. Han har funnet sin rolle skikkelig og frigjør seg mer enn tidligere. Det fører til en mer offensiv og leken utgave av australieneren. Nå har han i tillegg begynt å "bøtte" inn mål. Moro!

Vi kommer dog ikke utenom Matt Smith. Han ER QPR offensivt for tiden. Alt bygges opp med tanke på at Smith er på banen, og alle har troen på at det kommer til å lykkes så lenge han er på banen. To målgivende og en scoring ut av en annen verden sier sitt. Ikke at scoringen er så vakker, men den sier alt om hva QPR bør stå for for tiden. Innsats, glød, entusiasme og viljen til å "å gå for det umulige". Man kan se at det smitter over på resten av laget at man har en som tør å gå i "krigen", ta mye juling, aldri gi opp for så å lykkes. Det er så deilig å se!

En liten digresjon og to bønner
Som nordmenn er vi selvsagt opptatt av hvordan våre egne menn gjør det på de engelske lagene. En liten digresjon er det at vi skal være glad for Aleksander Tettey ikke spilte denn kampen, i alle fall hvis vi skal ha tiltro til det som er skrevet her!  https://www.tv2.no/a/9663020/