Av STEINAR SÆTHER

Fotball er generelt gøy, og fotball kan være skikkelig spennende! I ligacupen hjemme mot Everton sto vi for brorparten av underholdningen, og det sier ikke så lite. Særlig spillet langs venstre side framover på banen hvor McCallum, Chair og Willock herjet, var det pur nytelse å se på. Mye av det disse foretok seg var det høy klasse over!

Når sant skal sies, og det skal det jo, kan jeg ikke med min verste vilje se at noen av våre spilte dårlig. Flott å se at Austin fortsatt leverer mål og at Barbet, som i kampen var enestående, fortsetter å spille alle kampene på høyt nivå. Dunne kan ta plassen til De Wijs når som helst - som på sin side sjelden spiller dårlig. 

Straffer er ikke for hvem som helst. Denne spillergruppa vi har nå skårer stort sett på alle slike spark. De overbeviste mot Leyton Orient og de overbeviste mot PL-motstand tirsdag. Marginene er ofte små, men vi er gode til å skyte høyt i mål. De to som skjøt lavt var nærmest på å bli reddet. Kudos også til våre gode Dieng!

En dag for tidlig, hvis du spør meg, busser vi til Birmingham by for å spille mot opprykksfavoritt West Bromwich. Hjemmelaget har startet bra, ikke alltid helt på topp, dog er de ett av kun to lag som ennå ikke har tapt. Ledende Bournemouth er det andre. Imidlertid spiller Albion ofte uavgjort, de har like mange enpoengere som seiere, altså fire. Tre av dem har kommet på rad nå, og laget har dermed gitt vekk to poeng til ligalederen. Men krise knapt det kalles, for Albion er nummer tre med Fulham i midten.
 
Fulham er mestskårende med sine atten så langt. Gledelig at vi er nummer to på den statistikken, og våre seksten betyr at vi skårer to mål per kamp. Albion har til sammenligning fjorten. Men hjemmelaget slipper inn færre enn oss, sju mot våre tolv. I andre enden skårer skuffelsen Hull så lite som fem, mens Derby og Barnsley seks mål. Reading har skåret femten ganger men har til gjengjeld atten baklengs!

Mens vi imponerte ved å beseire Everton denne runden, "valgte" Albion bort ligacupen i forrige runde. Kanskje Arsenal da spilte en fantastisk kamp, de vant jo 6-0 på The Hawthorns, men jeg tror heller at manager Valerien Ismael med sitt b-lag ikke satset på avansement. I kveld kan det bety mer energi i elleveren som starter kampen mot oss, som helt sikkert brukte mye krefter seinest tirsdag.

Mannskapet Ismael disponerer SKAL kjempe om opprykk og er min favoritt foran Fulham. Johnstone spiller alle kampene som målvakt. Gullrekka bakover inneholder "sønn til far sin", Darnell Furlong. Litt spesielt med faren i treningsstaben vår. Navn som Bartley og Ajayi spiller alle kampene skadefrie, ikke uten grunn. Denne lagdelen slipper altså inn kun ett mål per kamp. 

Fra midten og framover finner vi vår andre "eks", Matthew Phillips. Han fortsetter å gjøre gode kamper etter å ha vært med klubben opp til, og ned fra, Premier League. Phillips har spilt alle kampene foreløpig slik som Furlong, og har skåret to mål - det ene ei perle! Andre navn verdt å nevne er Mowatt, Robinson, Diangana, Livermore og Ahearne-Grant. Vår tredje eks Jordan Hugill spiller sjelden fra start, han har fire innhopp uten å skåre.

Fravær: McCallum er trolig ute i kveld, som passer dårlig med Wallace sitt fravær. Barbet har et supert venstrebein og får antagelig plassen på venstre kant, og De Wijs spiller sammen med Dickie og Dunne. Tror jeg! Field forblir også ute. Dykes og Stefan er tilbake etter hvilen i midtuka. Hos hjemmelaget finner jeg ingenting nå i 7-tida på morgenen.
H-U-B. Hjemme-uavgjort-borte. Vanskelig å se noen forskjell på lagene på forhånd. Det går mot mål i kveld også, så 1-1 eller 2-2 blir mine tips. Og dem kan en ikke høre på, for tida...