For de som ikke vet hva jeg snakker om, var Gerry Francis både en frontfigur på det engelske landslaget, QPR og sannsynligvis helt i 70-tallets sosietetstopp med Vest-London's feteste koteletter - altså kinnskjegg.

Forfattere
Forfatterne Roger Ødegård og Håkon Ohlgren lanserte nylig boka "Alt var mye bedre under Keegan", og presenterer boka si på denne måten:

I dagens fotballkultur blir pysete og bortskjemte spillere som ser ut som boybandstjerner hyllet som helter på en scene der penger er det eneste som teller.

Vi lengter tilbake til den tida da spillerne så ut som ekte mannfolk og hadde sammenhengende hår fra ørene helt ned til kronjuvelene. Da heltene så mer ut som skurker eller helter fra Det Ville Vesten og spilte fotball deretter:

Vi så aldri Tommy Smith med gelé i håret. Ei heller Joe Jordan i røde fotballsko. Tida, tippekampene og fotballkortene representerer udødelige barndomsminner for oss . som vi nå ønsker å dele med dere som vokste opp med engelsk fotball.

Stan Bowles
Flere QPR-spillere er representert i boka, og vi finner kanskje den største kultfiguren av alle - Stan Bowles - under kapittelet "Spillere som dro rett på puben uten å dusje".

Bowles skal ved en annen anledning ha droppet puben, og løpt til bookmakeren i pausen for å spille på hundeveddeløp. For en bohem han var.

Kontrast
Boka, som kom i handelen 15. august, henvender seg først og fremst til de over 30, og kanskje spesielt de som samlet på fotballkort. Er du en fotballnostalgiker kan dette sannsynligvis være en god investering. Men boka vil også kunne stå som en skarp kontrast til dagens, overbetalte og bortskjemte spillere - noe vi vet alt om etter forrige sesong.

Forfatterne har også opprettet en Facebook-side. Den finner du her.

Takk til QPR-supporter Audun Berge for tipset.