Av ALLAN KLO

Noe av det første man møter inne i de slitne kontorlokalene på Loftus Road, er en plakat med følgende tekst: Slapp av, det er aldri enkelt med QPR.

I likhet med et betydelig antall supportere, mistenker vi staben i klubben for å ha en velutviklet sans for svart humor. Det kan trengs, for i motsetning til det meste av stadion har dette hjørnet av virksomheten ikke fått ta del i oppussingen som - fri og bevare oss - Flavio, Bernie og Gianni i sin tid satte i gang.

Bokprosjektet
Anledningen for møtet med Andy Evans var supporterklubbens bok, som klubbleder Kåre Svang sendte til et knippe nøkkelpersoner i klubben.

- Jeg synes boka er et praktverk. Dette var også den direkte årsaken til at vi ville ha dere med i dokumentarfilmen som nå går inn i sin siste fase, forteller han.

Evans har vært QPR-supporter fra barnsben av, og fikk jobb i klubben i 1994. De siste årene har han hatt ansvaret for klubbens omfattende veldedighetsarbeid i lokalsamfunnet, der fotball kan bety et være eller ikke være for ungdom på skråplanet. Arbeidet utføres i tett samarbeid med Premier League.

- Jeg pleier å si at dette spleiselaget er Premier League´s best bevarte hemmelighet. Jobben som gjøres betyr svært mye for unge mennesker over hele landet, sier han.

The Story of QPR
Midlene fra Premier League har bidratt til at QPR fikk etablert kontakt med Octavia Foundation, som produserer dokumentarfilmen The Story of QPR.
Her får unge mennesker i alderen 16-24 år muligheten til å produsere sin egen film med bistand fra profesjonelle aktører. Opptakene har pågått i to år, og filmen får premiere en gang i løpet av første halvår 2015.

Redaktør i Superhoops, Dag Håkon Hellevik samt undertegnede fikk en rekke spørsmål knyttet til supportermiljøet i Norge, og ikke minst, hvordan boken ble til.
Om denne lille biten av miljøet rundt QPR blir med i den timelange filmen, vites ikke. Vi synes uansett det var hyggelig å bli spurt, og nok et tegn på at klubbens supporterskare i Skandinavia er i ferd med å bli lagt merke til på Loftus Road.

Det hele ble toppet med en deilig seier over Burnley som tok oss over nedrykksstreken.

En større sak om Andy Evans og filmprosjektet kommer i neste utgave av Superhoops.


Disse opptakene ble gjort før og under kampen mot Burnley.