Av ALLAN KLO

Neida, jeg skal ikke terge på meg religiøst sinne over at en skarve fotballspiller sammenlignes med en eventyrskikkelse fra en viss bok, men det er forsyne meg ikke langt derfra.

Vi snakker tross alt om en spiller som sendte QPR-fans over hele verden i bane en augustdag i 2010, og ga oss noe så sjeldent som et berettige opprykkshåp for klubben vår. QPR sto med tre strake seire og 9-0 i målforskjell da vi reiste til Derby, en kamp som ble overført på norske TV-skjermer.

Hjemmelaget ledet 2-0 til det var spilt 92-nittito minutter. Først dukket Patrick Agyemang og lurte seg selv så til de grader at det endte med en scoring. 2-1.

95 minutter. Et laaaangt utspill fra Paddy Kenny endte til slutt i beina på Jamie Mackie, som dro et dribleraid foran 16-meteren, avanserte, og klinte ballen i nettet. 2-2! Der og da fløy samtlige QPR-fans med Hjartet På Rette Staden rett til himmels.
Begrepet Mackie Wonderland og en ny supporterlåt var skapt.

Liverpool
Vi hopper litt framover til en tid da ordet fotballdepresjon ikke var nok til å beskrive hvor langt nede i kjelleren vi befant oss. Med ti seriekamper igjen å spille var QPR i fritt fall. Det var helt til det hinsides framsnakkede og opphaussede laget fra Merseyside kom innom vestlondon med en viss Vampyr på slep, som nå heldigvis har erstattet armer og bein i fotballen med tapas i Barcelona. Jada, dere veit godt hvem vi snakker om.

Men la oss gå til kampen dere.

Selv irrgrønt gress på Loftus Road kan gi utslett for hjemmefans når bortelaget leder 2-0 med 15 minutter igjen å spille, men dette skulle bli en skikkelig Roy-Of-The-Rovers match der Mackie igjen skulle få en hovedrolle.

Vi lå under 0-2 med 15 minutter igjen på klokka.
Shaun Derry fant først ut hvor målet står, for første gang siden bybrannen i Hammerfest på 1890-tallet.
Deretter hoppet Djibril Cissé høyere enn flomlysene, sannsynligvis for å understreke hvor tøff han er med bleket hår, og headet inn en utligning like før full tid. Det går rykter om at Cissés T-skjortesalg skjøt fart etter kampen, men vi lar den ligge.

Mackie Wonderland
Og så var det duket for Jamie Mackie. På overtid dukket han opp og hamret inn vinnermålet, og fikk fram det kjente primalskriket fra QPR-supporterne som kun er hørt én gang i ettertid, på Wembley, via en viss Zamoooora. Selv skrek jeg så høyt at fruen trodde jeg hadde skutt meg sjøl i foten. Det var bare intenst, og all mulig kudos til de nordmenn som reiste over for å se denne kampen.

Nå er altså Jamie Mackie tilbake, og har gitt oss supportere det største, mentale løftet på en god stund.
I dag signerte 29-åringen en 2-årskontrakt som slett ikke kommer til å koste skjorta. Nottingham Forest betaler nemlig halvparten av lønnsutgiftene, og på toppen av det hele får vi en fyr som gir alt, uansett motstander.

QPR-følelser
- Alle som kjenner meg vet hva QPR betyr for meg, og de sterke følelsene jeg hadde for klubben tidligere er bare blitt forsterket av tiden jeg har vært borte fra Loftus Road, sier Mackie til klubbens eget nettsted.

Spissen/kantspilleren fikk 75 kamper fra start for QPR, og scoret 18 mål, hvorav 7 i Premier League.

Velkommen tilbake!