Av DAG HÅKON HELLEVIK

Reggie ble signert akkurat for sent til at vi fikk ham med i siste utgave av Superhoops, som ble sendt til trykkeriet forleden. Transfervinduet er nå forlengst stengt, men overgangen kunne gjøres fordi amerikaneren ble fristilt fra sin forrige klubb før 1. september.

Den klubben var portugisiske Boavista, som han forlot etter å ha kommet i en konflikt om påstått ubetalt lønn. Han hadde da spilt 82 kamper i portugisisk toppserie fordelt på tre sesonger.

Erstatning for Laird
Høyrebacken erstatter Ethan Laird som var på innlån i fjor, og skal nå konkurrere med Ossie Kakay om en plass på QPR. Sannsynligvis får Ossie det hardt, for alt tyder på at amerikaneren blir sett på som en forsterkning.
Han er født og oppvokst i Texas, og etter universitetsfotball ved University of California, Los Angeles, ble FC Dallas hans første proffklubb. Han spilte 67 MLS-kamper for Dallas fra 2017 til 2020.

Også da han dro fra Dallas til Portugal skjedde det med en del støy. I april 2020 var Cannon en av flere spillere som knelte i solidaritet med BLM-bevegelsen da nasjonalsangen ble spilt før en kamp. Publikum pep, noe Cannon stemplet som «foraktelig». Klubben forfattet en beklagelse som han nektet å fremføre, og episoden endte med at han reiste til Europa.

Reggie Cannon har spilt aldersbestemt fotball for USA på både U17 og U19-nivå, og han står bokført med 28 A-landskamper. De siste var før VM i 2022, og han var ikke i troppen til Qatar. Han er ingen goalgetter. Han har ingen ligamål fra Portugal, men har scoret en gang for det amerikanske landslaget.

Reginald Jacob Cannon
Født 11 juni 1998
FIFA-nasjonalitet: USA