Det som var positivt i kampen mot Wigan forrige lørdag var at vi skåra 2 mål og at vi ikke tapte en kamp vi etter hvert blei litt underlegne i - slik vi nesten alltid gjorde under Mark Hughes.
Jeg så aldri kampen sjøl, men har lest meg opp på hendelsesforløpet. Det angir at kampen blei akkurat så ekkel som forutsatt, sjøl om hjemmelaget hadde 8 mann ute.
Litt uventa at det blei fire mål til slutt.

Harry uten tap (eller seier)
Vi nærmer oss stadig vår første seier men herregud så treigt det går. Etter at katastrofen Hughes avslutta sin elleve måneder gamle karriere med 3 tap har Harry starta opp med 3 U`er - som førstnevnte i høst ikke var i nærheten av. Altså framgang.
Men vi kan ikke tillate oss å vente særlig lenger på den første seier`n.

Naboen en times gange sørover, Fulham, er neste seiersmulighet. Om statistikk er pålitelige greier står 3 seiere for tur. Men statistikk er absolutt ikke pålitelig, det veit vi. Alt tyder på at det blir tett.

Statistikken forteller at gjennom åra har lagene seiret 12 ganger hver mens kun 5 har endt uten vinner. Litt uvanlig det siste i lokaloppgjør.
Forrige sesong var det jevnt i tilsvarende oppgjør men vi tapte 0-1. Det var ikke jevnt nede ved Themsen tidligere i sesongen, det var grusomt!

Målløst mot Fulham siden 1980
Videre i samme fotefar: Vi tapte ikke bare begge forrige sesong men begge også sesongen før, og ikke bare det, vi har nå 6 kamper på rad mot al-Fayeds klubb uten å skåre sjøl.
Vi må helt tilbake til 1980, det året 47-åringen Steinar Sæther blei konfirmert, hvor vi beseira Fulham 2-0 på Craven Cottage. Da føler jeg med en gang et sterkt behov for å nevne målskårerne den gang: Ungkalvene Gary Waddock og Steve Burke.

Bortelaget er nede på 13. plass med 20 poeng (5-5-6) etter en tung periode på 7 kamper uten seier. Kanskje det snudde på mandag da de vant 2-1 hjemme over Newcastle. Det som kan ha gjort utslaget var tilbakekomsten til Brede Hangeland etter suspensjonen.
Han er ikke ufeilbarlig, nordmannen, men allikevel et anker i et litt rufsete forsvar. 27 mål har passert målvakt Mark Schwartzer og resten av forsvaret, like mange som de sjøl har skåra.

Angrepsvillige naboer
Bortelaget er best framover på banen. Og det er presumptivt 4 mann sin ære: spissene Berbatov og Rodallega, og breddeholderne Duff (kamp nr. 100 på Loftus Road) og Kacaniklic. Disse er en håndfull for alle forsvar i PL. 27 mål er da også fjerde best av alle. For orden skyld er 27 baklengs fjerde svakest.
Når det gjelder Berbatov strides United-supporterne om hvorvidt det var riktig å sende ham på dør. Det har blitt påpekt at Ian Rush i Liverpool ikke var verdens beste fotballspiller men herrejesus som han kunne skåre...

Skader
Vi har fått Park skada i løpet av uka og han vil visstnok være borte gjennom julestria. Ellers er det "kun" langtidsskadede Zamora og Johnson som er ute. Disse to gjorde jo forresten sitt til at fjorårets bortemøte blei så grusomt, med 4 av dem.
Ellers blir det interessant hvem av Green og Cesar som står. Jeg tipper Green siden han har stått bra de kampene Cesar har vært ute. Trur også Fabio kan være bra å ha på backen mot Kacaniklic, ellers noenlunde likt som kampene før.

Bortefavoritter
I vår desperate jakt på den første trepoengeren er det greit å vite at Fulham kun har èn borteseier mot andre London-lag å skryte av på de siste - hold deg fast! - 41 oppgjørene. Den seier`n er forøvrig nevnt noen avsnitt over her.
Men jeg har en litt guffen følelse av at vi må vente ei uke til. Fulham har (igjen) til en viss grad underprestert og med unntak av Brian Ruiz som et viktig fravær, er de kampklare mot et lag (oss) de kun har respekt for offisielt. Er litt redd for at de kan styre litt for mye av kampen, og at breddeholderne underholder våre backer litt for ofte.

At Fulham skårer minst ett mål er jeg sikker på. Skal spillerne våre kjøre hjem med ett poeng i millionklassebilene sine må vi altså skåre et mål vi også. Skal jeg tippe resultat er 1-1 nærmest med utgangspunkt i Fulhams bortestatistikk mot andre London-lag. Men det vil være urtypisk (av oss) om de skårer mål nummer to også, ergo 1-2.

Ventetida er med andre ord ikke over.